Thursday, March 29, 2012

Dag 11: Floating Market en een jarig Jobje

Opnieuw aan het ontbijt buffet! Dit keer met een jarig Jobje! Simone is jarig!! We namen er nog een croissantje op en toen was het tijd om ons te melden in de lobby.


Vandaag naar de drijvende markt die zo'n 60 km buiten Bangkok gevestigd is. Met een busje vertrokken we.


We hebben onze ogen uit gekeken. Prachtige vrachtauto's, heel kleurrijk. Mensen op brommertjes. En gewoon het straatbeeld. Ook werd op een gegeven moment de snelweg afgesloten. Iedereen moest eraf want de koninklijke familie kwam eraan. De koning ligt nog in het ziekenhuis in Bangkok maar de residentie is in Hua Hin. Ze waren dus op ziekenbezoek geweest.


Onze tocht ging verder en we werden naar een pier gebracht. Vanaf hier gingen we per longtail boat door de kanalen richting de drijvende markt. Dit keer geen regen maar een lekkere brandende zon op het koppie. Heerlijk om zo een windje te vangen en te zien hoe mango's nou eigenlijk groeien.De drijvende markt zelf is een uitgemolken concept. Puur en alleen voor de toeristen in het leven geroepen. Leuk om te zien maar je bent niets meer dan een wandelende portemonnee. Het is een must-see ding maar voor de echte Thaise sfeer ben je hier aan het verkeerde adres. Zeikerige stemmetjes met "how many you want?" drijven je tot gekte. Vreselijk. Maar wij hadden pret voor 3!Nadat we hadden rondgelopen over de kades, werden we in een roeiboot gezet. Nu mochten we op handkracht verder over de markt. Wel leuk om te doen hoor. En als je iets leuks zag, of iets lekkers wilde eten, dan zei je STOP! en dan enterde je de andere boot. Best leuk.


Maar op een gegeven moment moet je toch verder. De gids bood aan om ergens onderweg te stoppen voor een lunch. En waarom ook niet. We reden de parkeerplaats op en stopten bij een restauarnt met de geweldige naam...hou je vast...CABBAGE AND CONDOMS!


Ja mensen ik weet het. En dan zeggen ze nog dat Thailand geen sex-industrie heeft! Maar goed. Deze naam was gekozen door de eigenaar, een dokter die de eerste was die mannen wees op het gebruik van condooms en geboorte beperking. Dus hier kon je eten en een pakje condooms krijgen! Heel efficiƫnt.

 

En om de feestsfeer EN eetlust verder te verhogen stonden er in het restaurant 2 etalagepoppen helemaal gekleed in condooms en de pil! Wat wil een mens nog meer? Nou een schoon toilet bijvoorbeeld. En wel eentje die de "happy toilet award" heeft gewonnen! Als je dat zoekt, dan zit je hier helemaal goed.


Na de maaltijd werden we natuurlijk nog een houtsnijfabriekje door gejaagd. Daar was vandaag niet onderuit te komen. En daarna reden we weer terug naar het hotel.


Simone deed de deur open van onze kamer en zag daar verrassing nummer 3: een chocolade taartje met kaarsjes en een kaart van de manager van het Peninsula! Leuk toch?
We hebben samen met Mickey het taartje opgegeten, Happy Birthday gezongen en ons daarna weer in het zwembad gestort. Even lekker bijkomen.


Maar om geen vertekend beeld te krijgen, gaan we 's avonds naar het echte Bangkok.
Het Bangkok waar de lady-man en gogo-girls het straatbeeld vormen. We gaan naar Patpong. De plek waar je kan zien hoe goudvissen, scheermesjes en sigaretten verdwijnen en even later weer terug komen. Niet dat wij die tentjes zijn ingestapt, wij hebben ons vermaakt op de markt op het plein voor alle tentjes! Mag duidelijk zijn dat ik hier geen foto's heb gemaakt. Alleen deze. Simone totaal uitgeput zittend op een stoepje in Patpong.


En toen echt het allerlaatste was gekocht, zijn we per sky train weer terug gegaan naar het hotel. Nog even een drankje en dan naar bed. Morgenochtend is ons allerlaatste Peninsula ontbijtbuffetje. We vliegen weer terug naar Hong Kong!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails