Thursday, March 29, 2012

Dag 9: naar Bangkok!

Dag 9:
Vroeg op, douchen, ontbijten, Chiel gedag zeggen en de taxi in! Onze trip naar Bangkok is begonnen! Mickey gaan we ontmoeten op Kowloon station waar de airport express vertrekt naar het vliegveld. We checken in en even later zitten we met z'n drietjes op een rij in het vliegtuig! De reis verloopt verspoedig er wordt nog een uiltje geknapt en 2,5 uur later raken de wielen van ons vliegtuig, Thaise grond. We zijn in Bangkok!!


Verrassing nummer 1: Er staat iemand te wachten op ons. En we mogen mee in een limo van het Peninsula Hotel! Een prachtige BMW 7-nog-iets, staat te glimmen, de chauffeur lacht ons toe en de deuren gaan open. We nemen plaats, stellen de stoelen nog maar eens af (ruggetje iets naar achteren, voetjes ietsjes omhoog) en we zoefen de snelweg op! De gekoelde flesjes water en vochtige handdoekjes worden door ons drietjes dankbaar in ontvangst genomen. Het is warm in Bangkok. 36 Graden...Simone kijkt nog steeds verschrikt maar met een grote lach op haar gezicht rond!We naderen het hotel. De drukke straten van Bangkok zijn vol, maar het verkeer staat gelukkig niet vast. Als we de oprit willen opgaan, wordt het verkeer tegen gehouden door een agent. Tja. We krijgen voorrang en rijden de oprijlaan op. Dit wordt een hele vervelende vakantie!


Als we aankomen worden de deuren natuurlijk open gehouden voor ons. Er staat ook een dame van het Peninsula met 3 schattige bloemenkettingen. We krijgen er alledrie eentje en ze stelt voor om alvast naar onze kamers te gaan. De koffers zijn al uit het oog verdwenen en wij volgen de dame over het enkel hoge tapijt. Ze opent eerst de kamer van Simone en mij. De zware deur gaat open en nu staan we toch alle drie even met de mond open. Verrassing nummer 2: Een prachtige kamer/suite met 3 enorme ramen op de 32ste verdieping, geven een prachtig uitzicht over de skyline van Bangkok! Wauw!


Het inchecken gebeurt hier op de kamer. Tuurlijk. Who needs een incheckbalie? Nadat onze namen zorgvuldig zijn ingeschreven, schreiden we weer achter de dame aan naar Mickey's kamer. Zelfde verdieping maar met balkon! Ze doet de balkondeuren open en ineens staan we met open mond te kijken hoe de bootjes ver in de diepte over de rivier varen. Geweldig!


We worden alleen gelaten. Nadat we elkaar hebben lopen knijpen van "Echt?!", en de elektrisch bestuurbare gordijnen tot vervelens toe, open en dicht hebben gedaan met 1 druk op de knop, besluiten we de koffers uit te pakken en elkaar beneden in de lobby te ontmoeten. Eerst even naar het toilet, in ambi-light natuurlijk. De kleren gaan in de  kast, nog maar een keer spelen met de gordijnen en dan op naar de lobby. Tijd voor een kopje thee!


Een high tea wel te verstaan! Reizen is zwaar dus even bijkomen is een must! De zilveren theepotjes worden op tafel gezet. De etagères met lekkere hapjes worden voor ons neergezet en Simone kijkt nog steeds verschrikt! Het uitzicht over de rivier is super, en de taartjes smaken geweldig! Als de laatste kruimel is verdwenen is het tijd voor actie. We gaan naar de weekend markt!


Deze markt is alleen open in het weekend. De naam zegt het eigelijk al. Stal na stal vol met van alles. Je kan er eten, hondje kopen, broekriemen halen, servies, kleding, fruit, te veel om allemaal te zien want het complex is 6 voetbalvelden groot! Wij hebben vooral de stallen met tasjes gezien. Tasjes, tasjes en meer tasjes. Heb het nooit zo gerealiseerd maar Mickey heeft een tassen tik! Vooral van die kleine tasjes ;-).

Toen we moe en voldaan waren, en enigszins doorgezweet waren, werd het tijd om naar het hotel terug te gaan. We hebben eerst geprobeerd om een taxi te krijgen. Nou die staan er bij busladingen maar de heren willen alleen maar tegen achterlijke hoge prijzen voor je rijden. De meter wordt niet aangezet dus vooraf onderhandelen is het beste wat je kan doen.


De taxi heen naar de markt was 80 baht (1.95 euro) en terug wilden ze wel rijden voor 500 baht! (12.60 euro!) Nou zijn wij best gek, maar met open ogen opgelicht worden door de eerste de beste tandeloze taxi chauffeur gaat mij echt te ver. Dus we hebben bedankt voor de niet gedane moeite en we zijn de skytrain ingestapt. Veel slimmer. Kosten 40 baht (97 cent).


En het mooie is dat bij de stop bij de rivier, waar wij ons hotel hadden, een pier is waar alle hotels die aan de rivier staan, pendelbootjes hebben die je naar je hotel brengen...Voor niets!! En geen gezeik met die vervelende taxi jongens.


Onze gevonden schatten naar de kamer gebracht en aan het avondeten. Thais natuurlijk. Lekker aan de rivier in de tuin van het hotel. Prachtig restaurantje, heerlijk eten en een overvloed aan muskieten!!! Ik ben gelijk lek geprikt maar dat mocht de pret niet drukken.Eindelijk was het tijd om naar bed te gaan! Eindelijk mochten we dat geweldige bed in! Heerlijk! De eerste dag Bangkok zit erop!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails