Monday, March 19, 2012

Dag 3: Big Budha, Tai O, Vegetarisch Eten

Toen we vanmorgen wakker werden leek het weer opnieuw te zijn omgeslagen. Koud, grijs en mistig. En daar baalde ik wel een beetje van. Ik had juist aan Simone voorgelegd om naar de Big Budha te gaan. En deze budha ligt hoog op een berg, maar als alles in de mist gehuld is, dan is het eigenlijk een beetje zonde van de tijd om daar heen te gaan.


De kabelbaan is nog steeds buiten werking. En nu is de enige manier om daar te komen de bus. Niet erg en best leuk om te zien maar het kost wel erg veel tijd. We besloten om toch de tocht te wagen. Om 10 uur liepen we de deur uit.


Eerst per taxi naar de Star ferry. We kwamen nog een Nederlands meisje tegen die 1 dag in HK was. We vaarden naar HK-Island en liepen naar de pier waar de boot naar Mui Wo vertrok. Mui Wo ligt op Lantau Island en vandaar kan je met de bus de berg op! Na een klein uurtje legden we aan op Lantau Island. We liepen gelijk door naar de bus die ons zou brengen naar Ngong Ping. Het dorpje waar de Big Budha staat. We reden lekker door en de vele haarspeldbochten waren een lust voor de maag. Vooral na zo'n boottochtje.


Na een half uur reden we Ngong Ping in. En tot onze verbazing was de mist opgetrokken en was het warm geworden! Gelukkig! We zijn eerst maar naar Starbucks gelopen voor een kopje koffie. Dat was wel nodig.


Maar nadat de koffie was gedronken kwamen we dan toch ineens oog in oog te staan met de Big Budha! De grootste zittende bronzen budha ter wereld!


Voor Simone was dit de eerste keer dat ze de Budha zag. En echt, dat is best imposant. Het lijkt of zijn ogen je volgen en dwars door je heen priemen!


En dan sta je onderaan de trap...met de vele vele treden....Warm of niet, verstand op nul en gaan met die banaan! We hebben natuurlijk wel foto's gemaakt op verschillende hoogte niveaus. Erg mooi om te zien. En het had helemaal niets te maken met uitrusten!


We hebben rond gelopen en genoten van het uitzicht en het bekijken van een dik wolkendek die over de bergtoppen heen kroop. We namen de trap weer naar beneden en liepen naar het klooster. Het blijft imposant. Hoe vaak ik er ook kom. Het rood, de wierooklucht, het monniken gezang... Het bezoek aan de Big Budha hebben we afgesloten met een vegetarische lunch en het was opnieuw tijd voor de bus!


Dit keer vertrok de bus naar Tai O. Het vissersdorpje waar je de roze dolfijntjes kan bekijken en waar de huisjes op stelten staan. We hebben een bootje genomen om de zee op te gaan. Helaas geen dolfijntjes gezien. We hebben nog even rond gelopen en Simone heeft nog een Chinees stofje op de kop kunnen tikken in een klein winkeltje.


Vervolgens stapten we weer in de bus maar deze keer bracht hij ons naar Tung Chung. Hier vandaan konden we per trein terug naar de stad. En ik moet zeggen, we waren allebei aardig moe. We dommelden in de bus en gingen gewoon verder met dommelden in de trein!


Thuis hebben we allebei nog heel even de oogjes dicht gedaan. Om 7 uur hadden we namelijk afgesproken met Mickey en Mark. We wilden gaan eten bij M-Garden, het beste vegetarische restaurant van Hong Kong naar mijn bescheiden mening. De vorige keer toen ik met Mark hier heen wilde gaan, konden we het restaurant niet meer vinden. Hij was namelijk verhuist van Mongkok naar Yau Ma Tei.

Met z'n allen stapten we in een overvolle metro (spits natuurlijk) en stapten in Yau Ma Tei uit en ja hoor! We vonden het restaurant! Nu nog even die 4 lange trappen op. Toen we hijgend en puffend in het restaurant aankwamen, keek de bediening raar op. Huh?! Waarom hebben jullie de lift niet genomen?! Pardon?! Lift?! Waar dan?


Het bleek dus dat wij de 'artiesten-ingang' hadden genomen! Nou ja. Desalniettemin hebben we heerlijk gegeten en was Simone verbaasd dat alles wat ze had gegeten, vegetarisch was! Echt het is zo lekker! Jammer dat jullie het niet kunnen proeven... En nu zijn we weer thuis. Beetje moe van een lange dag vol met boten, bussen en treinen.

Morgen doen we een dagje kalm aan en moeten er wat huishoudelijke zaken worden verricht. En aan het eind van de middag gaan we op de koffie bij Mickey en Loes die morgen lekker taarten gaan bakken.

1 comment:

anja said...

nou dag 3 ziet er ook weer heel gezellig uit.heerlijk he dat de zon toch weer doorbrak.morgen ff de huishoudelijke dingen ja dat hoort er ook bij he .Nou veel plezier dan maar weer .JALOERSSSSS x

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails