Saturday, March 17, 2012

Dag 1: Oud Hong Kong

Na een gebroken nacht van ons allemaal (1 uurtje slapen, half uurtje op de bank, enz, enz) werd het toch 8 uur. Chiel ging hardlopen met Jesse om 8 uur en 10 minuutjes later kwam Simone met haar hoofd om de hoek kijken. Ze had nog wel hele kleine oogjes, dus na niet al te veel aandringen van mijn kant, draaide ze zich weer om en verdween weer in haar bedje.

Rond 9 uur waren we allemaal wakker. Simone trok zich terug in de badkamer en even later hoorde we "Chiel? Hoort dat?" We liepen naar de badkamer en daar stond een prachtige laag water op de vloer! Oeps! Er was iets geknapt in de afvoer en nu stond de badkamer  blank. Chiel vertrok naar beneden om het management van het gebouw op de hoogte te stellen en na een tijdje liepen er 4 mannetjes in ganzenpas achter elkaar aan onze badkamer in.


Al snel bleek dat er natuurlijk wat gemaakt moest worden en dat zou een uurtje of 2 duren. We pasten onze plannen aan. Chiel zou thuis blijven om de loodgieter binnen te laten en Simone en ik zouden gewoon onze plannen uitvoeren. Zo gezegd, zo gedaan.

Het begon er al mee dat het weer totaal was omgeslagen! Het was gisteren nog koud en winderig. Vandaag was het klam, zonnig en warm!


Simone en ik liepen via het plein naar de loopbrug. Over de boulevard en de Avenue of Stars naar de Star ferry. Per ferry vaarden we naar Hong Kong Island. Vandaar liepen we over de voetbruggen in Central naar het begin van de 'escalator' of te wel de roltrappen die je van beneden helemaal naar ver boven de midlevels kan brengen.


Wij stapten halverwege af om dan weer via de vers-markten naar beneden te lopen.


Vervolgens liepen we naar Cat street. Heel leuk oud klein straatje waar je curiosa en antiek kan vinden. Ook kwamen we langs het specerijen fabriekje.
 De geur van verse peper, venkelzaadjes, kaneel basten en ster anijs kwam ons al van verre tegemoet. We konden beiden de verleiding niet weerstaan en hebben het een en ander ingeslagen! Heerlijk!


Vandaar liepen we naar de Man Mo Temple. Hele mooie oude tempel vol met wierook spiralen. De rook deed gewoon pijn aan je ogen maar het was prachtig om te zien!


Toen ging ons pas verder richting Sheung Wan. We liepen langs alle winkeltjes met gedroogd seafood en bird nests. Erg leuk om te zien en wat een speciale lucht komt daar van af!

Chiel belde op om te vertellen dat de loodgieter klaar was en dat de lekkage was verholpen. Mooi. We spraken af om hem in Jordan te ontmoeten. We wilden nog naar Shanghai street om naar de bak-en kookwinkeltjes te kijken. Chiel nam nog een kopje koffie thuis en Simone en ik stapten in de taxi om weer naar Kowloon te gaan. En wat lekker is dat zeg. Airco. Een zachte stoel en we hoefden even niet te lopen!


Na een half uurtje stonden we in Shanghai street. Chiel kwam ook aanlopen en toen hebben we nog deze straat afgelopen. Maar na een uur waren we er allemaal wel klaar mee. Het vergt even wat aanpassen als het weer in 1 dag omslaat van koud (10 graden) naar bloody hot (26 graden)! Doe daar nog de jetlag boven op en dan begrijp je dat we kapot waren!


Thuis zijn we allemaal nog even gaan liggen. Even een power nap en daar kanpt een mens van op! We hebben heerlijk op het balkon gezeten.


En om half 7 liepen we naar Knutsfort Terrace om te gaan eten met Jaap en Mickey en Jesse. Heel gezellig en erg lekker!


En nu zitten we thuis. Bij te komen van een lange warme dag. Morgen doen we kalm aan. We gaan BBQ-en en dan moet een mens boodschappen doen dus. Helemaal leuk want Simone wil zo'n supermarkt wel eens goed van dichtbij zien. Nou dat kan. Mickey eet ook mee want Jaap verlaat HK weer voor zijn werk.

En ik heb het vermoeden dat we niet al te laat naar bed gaan...(gaap...)

1 comment:

Anonymous said...

Ziet er goed en leuk uit hoor!

X Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails