Sunday, March 18, 2012

Dag 2: BBQ

Niets zo veranderlijker dan het weer. Was het afgelopen donderdag nog koud en mistig en kwam het kwik niet boven de 12 graden uit, zo werd het gisteren al wat warmer en liet de zon zich wat meer zien. Vandaag echter was een dag uit duizenden! Zon, briesje, blauwe lucht en 29 graden!
Lente in Hong Kong! Zo willen we ze graag hebben!

Vanmorgen hebben we eerst uitgeslapen. Stuk voor stuk sukkelden we rond 10 uur het bed uit. Eigenlijk is het ideaal als je met z'n allen tegelijk een jetlag hebt.

Rina belde nog. Of ze langs mocht komen. Ze had namelijk in het hotel naast ons een examen gehad en nu was ze er toch. Tuurlijk! Dus even later zaten we met z'n allen op het terras aan de koffie. En het was heet! We moeten denk ik toch wel aan een parasolletje.

Nadat Rina naar huis was gegaan en wij allemaal de pyjama hadden verruild voor kleren, zijn we gaan dimsummen om de hoek. Heerlijk. En Simone heeft natuurlijk van alles weer een fotootje gemaakt. 'Voor Ron', zei ze, 'dat vind hij leuk!'

Na het eten zijn we met de metro naar Mongkok gegaan. We hebben namelijk een tweede aansluiting voor de tv in de slaapkamer laten aansluiten. En als waardering kregen we van de PCCW een gratis tv-tje. En dat tv-tje gingen we ophalen in Mongkok. Leuk toch?


Op de terugweg naar huis, hebben we boodschappen gedaan voor het avondeten. Mickey bleef eten en de zon scheen. Dus wat konden we anders doen dan BBQ-en?


We hebben een visje gehaald voor op het rookplankje, spiesjes met kip, biefstukjes, ingrediĆ«nten voor  2 heerlijke salades en een stokbroodje! Chiel was helemaal in z'n element. Met zijn nieuwe tangen stond hij als een prof het vlees om te draaien.


En wat is dat toch lekker om op je eigen balkonnetje te kunnen bbq-en! We hebben tot een uurtje of 9 buiten gezeten met de tv op Ajax-Den Haag. Af en toe hoorden we de commentator enthousiast worden en dan ging Chiel gauw binnen kijken wat er aan de hand was. En Ajax won! Maar wat heerlijk om lekker buiten te eten! Dit was de eerste echte dag dat het niet te koud was. We hebben genoten!

Morgen gaan we naar de Big Budha! Per bus want de kabelbaan doet het nog steeds niet.

1 comment:

anja said...

ziet er heel gezellig uit allemaal.
geniet van elkaar

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails