Thursday, March 22, 2012

Dag 5: De vertikale woonboulevard


Simone werkt in het dagelijks leven in een meubelwinkel en van tijd tot tijd ook bij de slager bij haar om hoek. Dus ze vond het wel erg leuk om eens te kijken hoe het in Hong Kong is. Samen met Mickey vertrokken we in de morgen naar Ap Lei Chau op Hong Kong Island. Daar staat een oud industrieel flatgebouw met 28 verdiepeingen. Horizon Plaza. En op elke verdieping vele winkels met meubels!


Eerst maar naar de 28ste verdieping. Daar is Tree gevestigd. Zoals ze het hier noemen 'Eco-Chic furniture boutique' Een super winkel met een duidelijk concept. Mocht je wat kopen van hout, dan zit daar een toeslag op, zodat zij weer een boom kunnen planten in het land van herkomst. Maar buiten dat het een geweldig concept is, de meubels die daar staan zien er geweldig uit! Simone werd helemaal enthousiast en zeker toen ze spullen ontdekte die ze zelf in NL ook verkocht! En hier zijn ze goedkoper!

Mickey ging los. Na 85.000 keer dezelfde bamboe schalen in haar te hebben gehouden, mochten gisteren de schalen eindelijk mee naar huis!

We hebben verdieping voor verdieping bezocht en bekeken. Heerlijk. We kwamen ook langs de winkel die de Chinese kasten verkoopt die je naar eigen inzicht kan laten maken. Ik wil graag een lekker fel kleurtje en dat kan. Alles is mogelijk. Ik weet nu wat ze kosten en straks als alles weer rustig is in HK, dan ga ik hem bestellen! Jippie!

Ook kwamen we langs restaurantjes en kleding outlets van de beroemde merken. En bbq-winkels met outdoor kitchens, en langs een Australische slager waar je allemaal lekkere dingen kan kopen. Alleen al dat taaltje...hmmm...en de slager himself....hmm, hmm, hmm....niet slecht!

Rond 4 uur reden we naar huis. Bepakt en bezakt. We hebben een heerlijke dag gehad en die hebben we 's avonds afgesloten met lekker Thai's eten bij mij in de voortuin (op het plein!). Ook hebben we nog koffie gedronken met een stuk van Mickey's eigen gemaakte taart die ze gisteren samen met Loes had gebakken. Heerlijk.

Simone ligt nu nog te slapen, maar straks als ze wakker is gaan we naar de bloemenmarkt, vogeltjes markt en  goudvissenmarkt.

3 comments:

anja said...

goede morgen hier is het nu 8uur ga zo sporten maar eerst ff kijken hoe gister jullie dag is verlopen.nou heel leuk lees ik he simone lekkere slager .is hij leuker als hier in leiderdorp? nog veel plezier vandaag.groetjes.

Arlene said...

Washet vlees lekker of de slager,lijkt me een heerlijk shopparadijs zeg!Ik lees wel dat jullie echt genieten!
liefs xxx

simone said...

Nou dames, beide waren niet te versmaden!!! Jammie, jammie

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails