Monday, January 28, 2013

Dagje uit, Hapje eten

Gistermorgen om half zeven hebben Irma en ik weer een stukje van ons schema gelopen. Ik heb les 2 van de halve marathon gedaan en het ging erg goed. Ik moest een half uur tempo lopen. Nou dat tempo heb ik even laten zitten maar het half uurtje was echt zo om. Ik wil nog steeds proberen om 2 keer in de week te lopen maar dat zit er nog niet in. De ochtenden zijn hier flink gevuld. Maar de weekenden gaan goed!

Gistermiddag zijn we gezellig met de familie Reinders naar Sai Kung afgereist. Ook deze keer zijn we in een normale taxi gestapt!


De broer plus vriendin van Irma zijn een weekje op bezoek. Nog nooit in een vliegtuig gezeten, nog nooit zo ver weg op vakantie geweest. Ze kijken hun ogen uit. Kleine Viggo is al een hele wereldreiziger vergeleken bij zijn oom. Dit is de derde keer en hij is nog geen jaar oud! Grappig.


Alle seafood die je in levende lijfe kan aanschouwen in Sai Kung was net iets te veel voor broerlief plus vriendin. Ze vonden het echt helemaal niets. Best eng zo'n bak met vissen, hihi. Maar we hebben even rond gelopen en de nodige foto's zijn gemaakt. Irma, Jos, Chiel en ik hebben zaaalig gegeten en Viggo heeft zijn eerste gestoomde garnaal lekker opgepeuzeld. Ik denk dat broer plus vriendin bij thuiskomst eerst een bezoek hebben gebracht bij McDonalds.


We waren ook weer op tijd thuis. Chiel heeft zich lekker omgekleed en toen hebben we op bank gezeten en hebben we gezien hoe Ajax verloor van Vitesse. Jammer maar helaas. Maar de zeelucht maakt slaperig en om 10 uur gingen de luikjes dicht.

Vanmorgen ben ik weer naar de Immigration geweest. We hebben onze verlengde visa gekregen! Yeah! Ik moet nog wel terug over een paar maanden. Mijn paspoort verloopt in oktober en mijn visa is net zo lang geldig als mijn paspoort. Tegenwoordig moet je terug naar de Immigration, je nieuwe paspoort dan laten zien en dan krijg je een nieuwe visa ingeplakt die dan weer 2 jaar geldig is. Wat een gedoe. Maar voor nu helemaal goed! Ik ben blij.

Het chinese visum zit er ook in, bij mij en bij Chiel, dus als we vrijdag naar Shenzhen gaan, zitten wij helemaal goed. Ben erg benieuwd hoe het Chiel zal bevallen. Best een lange autorit. En ik moet ineens dingen gaan inpakken om mee te nemen waar ik nooit aan heb hoeven denken! We blijven wel een nachtje slapen. Zo kunnen we allemaal weer fris en fruitig de terugreis aanvangen.

Vind het wel jammer dat we per auto moeten want ik ben altijd erg onder de indruk van die gigantische aantallen mensen die in de rij staan om te reizen voor Chinees Nieuwjaar. Ik hoorde dat dit jaar 245 miljoen mensen per trein, bus, vliegtuig en auto voor de feestdagen naar huis gaan.  T'is wat. Ik zal eens kijken of er wat foto's op internet staan. Zo'n migratie duurt 40 dagen. Eerst van de stad naar huis en dan weer terug naar de stad.


Maar zover is het nog niet. Chiel heeft vandaag weer wat stappen gemaakt in het ziekenhuis. Letterlijk! Hij heeft gelopen zonder brace maar met looprekje. Het is vooral moeilijk omdat hij geen evenwicht heeft. Zijn heupen en enkels die voor stabiliteit zorgen doen nog niet veel, maar hij heeft het wel gedaan! En hij kon zijn linker been een stukje optillen toen hij op bed lag! Woehoe!! De therapeut is enorm tevreden. Net als wij!

Dus dat gevierd worden! Lekker vanavond eten met een wijntje!

4 comments:

Simone said...

Kijk dat zijn de betere berichten, zal goed zwaar zijn geweest omdat voor elkaar te krijgen, maar CHIEL YOU DID IT!!!! Hele dikke pakkerd van ons..... Raar eigenlijk, jullie gaan bijna naar bed en ik mag zo aan het werk..... heel raar..... hahaha

jan reinders said...

nooie foto Ans samen met Viggo
nog even en dan je eigen kleinzoon /dochter op je arm

Arlene said...

Gaat goed Chiel!!
En ja moest ook meteen denken aan je eigen kleinkind straks schiet al op he?
Jammer dat er mensen zijn die geen vis lusten,ik had hun portie wel willen hebben!!

Anonymous said...

Heerlijk, goede berichten te krijgen, hoop dat de lange autorit naar Shenzen straks goed gaat.

liefs en knuf, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails