Monday, January 07, 2013

GOED NIEUWS!!!

Vanmorgen toen we naar het ziekenhuis reden waren we beiden gespannen. Vandaag zou een assessment plaatsvinden om te kijken hoe het gesteld is met Chiel. Heeft het nut om langdurig fysio te krijgen? Waar werken we naar toe? Komt het goed? En wat bedoel je met 'goed'?

Chiel ging z'n bed weer in en ik ging weer naar huis. Gespannen. De tranen stonden nader dan het lachen. Maar ik kreeg bericht dat Mickey was aangekomen in haar hotel en ze zou na het op frissen gelijk langs komen.

Mickey en ik hebben eerst bijgepraat, een kopje koffie gedronken en toen liepen we naar de Delifrance om broodjes te halen om daarna naar Chiel te gaan. Terwijl we daar liepen kreeg ik bericht van Chiel. Het 2 uur durende onderzoek had plaats gevonden en de conclusie was:

'YOU WILL WALK AGAIN! IT'S WILL TAKE SOME TIME AND A LOT OF HARD WORK, BUT YOU WILL WALK AGAIN!!'

Het werd me gewoon even zwart voor de ogen, ik hoorde een heel koor van engeltjes zingen en het voelde zo goed om even tegen Mickey aan te hangen! Mijn hemel, wat een opluchting. Iedereen daar boven, ontzettend bedankt dat Chiel ooit weer kan/mag lopen!

Hij heeft zelfs met een beensteun en rolator even 'gelopen' en de fysiotherapeut verwacht dat Chiel binnenkort zonder steun kan lopen. En misschien zelfs wel weer kan hardlopen. Maar dat duurt nog wel even. First things first. Eerst maar eens proberen om uit die rolstoel te komen want dat is het allerbelangrijkste.

Zijn schema ziet er nu als volgt uit. Om half 9 's ochtends krijgt hij 4 uur lang fysio, dan lunch en daarna 'occupational therapy'. Heb geen idee wat ze daarmee bedoelen trouwens en dan gaat hij de taxi weer in naar huis. Vanavond gaan we met Jesse en Mickey eerst maar eens een lekker glaasje wijn klinken op het geweldige nieuws!

4 comments:

Simone said...

Dit is inderdaad hjeerlijk nieuws!!! Chiel kennende gaat ie er nou driedubbel tegenaan.... Fijn he dat Mickey er nu is, heeft ze alle knuffels al overgebracht??? Dikke kus

Arlene said...

Zie je wel Ans,"boven"laat ons nooit in de steek!!
Wat een opluchting en neem er een flinke borrel op samen !!

Anonymous said...

Hi Ans en Chiel, goed nieuws zeg. Heb alles op een afstandje gevolgd maar kon het met dit nieuws niet laten even iets van me te laten horen. Aan de slag Chiel! Sterkte samen. Groeten Dick

Unknown said...

Hoi Ans en Chiel,

Fijn om te lezen dat er vooruitgang in het herstel van Chiel is en dat de artsen ook positief zijn. Ook ik heb met tranen in de ogen jullie verhaal zitten lezen. Ik kan uit eigen ervaring spreken dat het mogelijk is om zenuwen weer te laten herstellen.
Ik wens jullie veel vooruitgang de komende tijd.

Groet Annelies en Alec

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails