Wednesday, January 23, 2013

Goed nieuws!

Het is alweer woensdag. De tijd vliegt voorbij!

Met Chiel gaat het goed. Het gaat elke dag een beetje beter en iedere dag worden zijn spieren sterker en voelt hij steeds ietsjes meer. Geen wereldschokkende dingen maar toch. Voor ons zijn het giga hoogtepunten!


Vanmorgen toen ik op bezoek kwam zat hij met een grote lach in bed. Er was weer een doorbraakje! Hij heeft zijn quadriceps in zijn linker been zien bewegen tijdens een oefening!

De fysiotherapeut heeft uitgelegd dat de zenuwen voor deze specifieke spiergroep door L2 loopt. Tussen L1 en L2 was de tussenwervel er uit geschoten en daardoor zijn zenuwen beschadigd en/of verdoofd. En als het dus beweegt zonder dat hij er (nog) op kan staan dan wil dat zeggen dat er dus nog 'leven' in zit. Dus dat is super goed nieuws en we hielden het ook niet droog. Gebeurt wel vaak de laatste tijd, dat we het niet droog houden...

Chiel krijgt ook 3 keer per week accupunctuur met elektroschokjes in zijn benen. In het begin voelde hij helemaal niets maar de afgelopen week begon hij dingen te voelen! Als ik bij hem op bezoek ben, zit ik vaak aan het voeteneinde van zijn bed. Hij legt zijn been op schoot en dan masseer ik zijn been terwijl we aan het praten zijn. Vandaag voelde hij zoals Chiel het noemt 'een schok-regen' door zijn been trekken zodra ik aan zijn been zat. Ook goed nieuws!


Ook heeft hij voor het eerst op een echte home-trainer gezeten bij de fysio. Het voelde nog erg vreemd want hij kan zijn evenwicht nog niet houden, maar na verloop van tijd, is het hem gelukt om een klein stukje te fietsen! De fietspedalen die ik heb gekocht om thuis te oefenen, is nog niet een succes. Alles is op de Chinese maat gemaakt dus je begrijpt dat de pedalen te dicht bij elkaar staan en dat Chiel's hielen steeds de grond raken. Maar hij kan in ieder geval iets thuis doen.

Het gaat echt steeds beter!

O ja, en dan natuurlijk nog even over Chiel's film carrière. Er zijn vandaag opnames gemaakt in het ziekenhuis en dan specifiek de fysiotherapie afdeling. Ze hadden aan Chiel gevraagd of hij daar bij wilde zijn. Ik had hem net aan de telefoon en volgens hem staat hij ergens in de achtergrond op de film. Het ging over een mevrouw die enorme vooruitgang had geboekt. Niemand weet wanneer het wordt uitgezonden dus die carrière switch laat nog even op zich wachten!

2 comments:

Arlene said...

Geweldig toch al die kleine tekenen van verbetering geven samen aan dat de situatie in totaliteit goed vooruit gaat,dat moet jullie toch goede moed geven!
En jammer nog geen flitsende filmcarriere voor Chiel -)

Simone said...

Wat goed zeg, al die "kleine" tekenen maken met elkaar wel 1 grote hoor!!! Ach en het niet droog hude??? You're only human....n'est pas??? Zou heeeeeeel raar zijn als dit alles niks met jullie deed. BTW wij vinden julle regelrechte kanjers.... dikke kus

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails