Sunday, January 20, 2013

Nieuwe dingen

De dagelijkse routine hebben we onder controle. Alles wat moet gebeuren gebeurt en het gemis van b.v. de badkamer waar Chiel niet in kan omdat de deur te smal is, wordt vervangen door plastic teiltjes en mijn mobiele 'spoelkeuken'. Ik heb een plastic rolkastje gekocht en daar staat alles in wat Chiel nodig heeft en ik kan hem met 1 hand moeiteloos verplaatsen van de slaapkamer naar de woonkamer.

De dagelijkse trip van en naar het ziekenhuis gaat ook lekker. De rolstoeltaxi bestellen we op vrijdagmiddag als hij thuiskomt voor het weekend, gelijk voor de komende week. Dat we niet misgrijpen zeg maar.

Maar dit weekend hebben we aangegrepen om nieuwe dingen uit te proberen. Het kantoor is verplaatst van Tsim Sha Tsui naar Lai Chi Kok en Chiel heeft het alleen gezien toen ze op zoek waren naar een nieuwe ruimte. Door de ziekenhuisopname lukte het niet om aanwezig te zijn met de verhuizing dus dat bezoek stond hoog op de lijst. En...

De afgelopen week kwamen Berry en Ton naar Hong Kong en China. Maar dit weekend waren ze vrij om op bezoek te komen en met ons een hapje te eten.


Zaterdagmiddag zijn Chiel, Jos, Berry en ik eerst naar het nieuwe kantoor gegaan en dat hebben we voor de eerste keer geprobeerd met een normale taxi. En dat ging buitengewoon goed! Chiel moet wel vlak naast de deur gereden worden en dan kan hij schuiven van de rolstoel op de achterbank. Ook het management office van het nieuwe kantoor gebouw was op de hoogte van Chiel's bezoek en hij werd ook al opgewacht bij de invalideopgang. Vandaar kon hij gelijk de lift in naar de 7de verdieping.


Het kantoor ziet er weer fris en mooi uit. Alles past. De troep is uitgezocht en opgeruimd en de kleinere ruimte wordt nu optimaal benut. En het blijft komisch om te zien hoe een Hongkong werknemer zijn eigen  plek 'eigen' maakt. Kompleet met cartoonfiguren en gezellige dingetjes.Ook Chiel kan zijn werkplek zelfs met rolstoel makkelijk bereiken en het uitzicht is dan niet meer op de haven maar wel op een berghelling met veel groen. Elvira kwam ook nog even langs en gaf mij gelijk de papieren die ik nodig heb om morgen bij de Immigration af te geven. Het zal wel even duren omdat we het visum per ongeluk hebben laten verlopen maar het papier werk is in ieder geval in orde.

Daarna zijn we weer per normale taxi terug naar de stad gegaan. We hebben ons laten afzetten bij Knutsfort Terrace. Iedereen had wel zin in Italiaans. En dit was weer voor het eerst na 5 weken en 4 dagen. Na de maaltijd liepen we weer naar huis maar echt die helling is zo vreselijk steil dat zelfs Berry er moeite mee had om Chiel veilig naar beneden te krijgen. Dat was dus eens maar voorlopig niet meer.

Berry ging terug naar het hotel en Jos bracht ons weer terug naar huis. Die middag hebben we niets gedaan. Beetje hangen op de bank, beetje tv kijken en in de middag kwam Ton langs. Hij was voor 1 dag terug in HK. Vandaag gaat hij weer naar China.

Omdat de trip met een gewone taxi best goed was gegaan, stelde Chiel voor om bij Annie 's avonds te eten. Zij heeft de beste sateetjes in town! Dus zo gezegd, zo gedaan. We hebben zalig gegeten en zagen en hoorden van Annie dat ze zwanger is! Wat leuk! In augustus wordt het kleine indootje ( een jongetje) geboren!

Vandaag (zondag) doen we kalm aan. We hebben uitgeslapen, dwz ik heb uitgeslapen en Chiel heeft bijna niet geslapen. Werk. Het spookt door zijn hoofd maar hij kan nog niet veel doen. Het concentratie vermogen is nog steeds niet wat het geweest is, je hoort- en ziet van alles voorbij komen en toch kan hij er niet veel mee. Komt vanzelf goed. 1 Ding tegelijk. Eerste prioriteit is het herstel.

Morgen krijgt Chiel een blaasonderzoek en ga ik een dagje zitten bij Immigration!

4 comments:

Arlene said...

Denk dat het voor Chiel ook heel confronterend is geweest om op kantoor te zijn!En dan merken dat het gewoon nog niet lukt.Maar komt goed echt waar.Sterkte morgen bij immigration en Chiel met het blaasonderzoek XXX

Unknown said...

Dag Ans,

Lychee Cock is de nieuwste smaak van Durex!!

;-)

Groetjes & Sterkte,

Pim

Anonymous said...

hoi lieverds, er heeft eens iemand tegen mij gezegd dat als je zelf niet wilt toegeven aan het feit dat de werkdruk te hoog en te veel wordt je lijf maatregelen neemt. Ik heb dat zelf ook ondervonden, ca. 6 maanden uitgeschakeld maar in het geval van Chiel is het wel heel erg drastisch. Maar wat ik dus eigenlijk zeggen wil, neem de tijd, je kunt niets anders.
XX Lody

Simone said...

Chiel, gewoon succes morgen met het onderzoek en Ansje, lach je liefste lachje en die chineesjes weten neit wat hen overkomt.....

Dikke kus uit Leiderdorp

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails