Wednesday, January 30, 2013

Gezellig met de trein!

We gaan het gewoon opnieuw proberen!


De grootste migratie ter wereld is begonnen. 3.4 Biljoen Chinesen gaan op pad! Alle Chinese werknemers die duizenden kilometers van huis werken, beginnen met hun grote tocht naar huis voor Chinees Nieuwjaar. De belangrijkste en vaak ook de enige vakantie per jaar die ze thuis kunnen doorbrengen met hun familie die is achter gebleven in het geboortedorp.


Voor ons Nederlanders haast niet voor te stellen hoe dat in zijn werk gaat. Treinkaartjes zijn binnen een uur uitverkocht, mensen wachten uren in de rij en vechten om een plek in de trein, niet opstaan in de trein want dan ben je je plek kwijt, kortom de NS zou wat graag willen dat ze zo'n omzet zouden draaien!


Ik zag pas op Facebook iemand die aan het klagen was over hoe druk het in de metro in Amsterdam was. Ik zeg 'peanuts'! Druk?! Dat is niet druk! Kijk maar eens wat druk is op de volgende plaatjes die ik 1 voor 1 geleend heb van internet...Maar ze gaan niet alleen met de trein. Ook de bus, boot, het vliegtuig en de auto zorgen voor een enorme verplaatsing van de steden naar het platteland. En dan straks na het Chinees Nieuw Jaar, dan gaan ze allemaal weer terug en begint de hele ellende weer van voor af aan...


2 comments:

Arlene said...

Niet te geloven zoveel mensen ,allemaal 1 doel naar huis!!
Nou maar hopen dat als jullie per taxi naar het grote feest gaan jullie niet in de file terecht komen!

Anonymous said...

OMG, wat een ellende, moet er niet aan denken, krijg het alleen al van de foto's spaans benauwd.

xx Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails