Monday, January 21, 2013

Good Health

Zo'n 1 keer per week komt de pastoor langs op de afdeling van Chiel. Niet om zieltjes te winnen maar om een praatje te maken. Hij stopt bij elk bed en neemt echt even de tijd om het verhaal aan te horen of om een grapje te maken. Maar als je dat op prijs stelt en daarom vraagt, dan wil de pastoor ook samen met je bidden. Dat zagen Chiel en ik de afgelopen week toen de jonge jongen met een dwarslaesie de afdeling op werd gereden.


Omdat het binnenkort Chinees Nieuwjaar is, bracht hij voor iedereen een flyer mee. En Chiel kreeg eentje waarop stond Good Health. Ach, al doe je er niets mee, het is toch lief dat ze aan je denken nietwaar?


Vanmorgen heeft Chiel een blaas onderzoek gehad. Toen ik op bezoek kwam was hij net terug van dit 45 minuten durende memorabele onderzoek. Het was geen röntgen foto maar er werd 'druk' gemeten met allerlei slangetjes en vloeistof. Hij was er nog onder de indruk van. Normaal gesproken heeft iemand een druk van 20 om normaal te kunnen plassen. Chiel heeft 10. De spieren doen het dus wel, maar op dit moment nog niet voldoende. Op zich goed nieuws dus!

En ik ben vanmorgen naar Immigration geweest. Elvira had alles voorbereid, wij hebben thuis alle handtekeningen gezet en om 8.45 stond ik in de rij voor het loketje 'Extension of Stay'.
Nadat ze daar alles controleren en doorgeven aan de immigratie official, mocht ik plaats nemen en wachten op mijn nummertje die zou verschijnen op een televisiebeeld.

Nog geen 10 minuten later werd ik al geroepen. De man controleerde opnieuw alles 4 keer. Keek naar mij en vroeg waarom we te laat waren met verlengen. Op mijn antwoord dat mijn man in het ziekenhuis was opgenomen op 12 december en daar nu nog lag, knikte hij. Er kwamen stempels op mijn documenten en 28 januari mag ik weer langskomen om mijn sticker in mijn paspoort te krijgen. Ik moet wel een brief meenemen van Chiel en van mij, waarom we te laat waren met verlengen. En that's it!

Ik zal nog wel een bekeuring krijgen en die moet ik waarschijnlijk betalen als ik de boel kom ophalen maar voor die 16 euro pp, maak ik me niet druk.

Als alles binnen is dan kunnen we verder met een auto organiseren die ons naar Shenzhen brengt op 1 februari voor het jaarlijkse feestje van de fabriek en kantoren. In hetzelfde hotel nemen Chiel en ik dan een kamer voor 1 nacht zodat we de verzorging om de 4 uur gewoon kunnen laten doorgaan en als hij moe is, kunnen we halverwege ook vertrekken en naar de kamer gaan.

En nu staat de zuurkool op! Chiel had zin in zuurkool met worst. Lekker.

2 comments:

Simone said...

Ach je moet maar zo denken alle hulp van "boven" is welkom, toch????

Arlene said...

Simone was me net voor met haar comment,ik wou ook zeggen alle hulp is welkom!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails