Tuesday, January 08, 2013

Onderzoek

Zo. Dat goede nieuws konden we wel even gebruiken. Alsof we allebei 100 kilo lichter zijn geworden in 1 seconde...

We hebben nadat Chiel terug was van het ziekenhuis, het gelijk gevierd samen met Jesse en Mickey, met een glaasje wijn en frietjes. Het was net een kinderfeestje ;-) Chiel kreeg weer praatjes, misbruikte zijn rolstoel om meer koekjes te krijgen van de serveerster en we hebben de slechte vibes afgeschud en gaan nu weer volledig er tegen aan.

Vanmorgen is hij helemaal alleen in de rolstoeltaxi naar het ziekenhuis gegaan. Ik had zijn rugzak gevuld met de dingen die hij mee wilde nemen, een thermosje koffie, broodjes, 'snelle jelles' en sport kleding. Chiel vond dat ik wel een dagje 'vrij' nodig had. Nu kan ik samen met Mickey even wat anders gaan doen.

Nadat gisteren de fysio Chiel langdurig had getest en onderzocht, is 's middags zijn dokter uit het QE-hospital ook nog langs gekomen en hij heeft Chiel ook weer uitgebreid onderzocht. Er zijn meer prikkels herkenbaar in zijn onderlichaam, wat perfect is. Alleen nu wil Chiel meer. Hij wil van die katheters en nog meer ongemakken af.

Er is gisteren nog een foto gemaakt van de heupen en blaas. Vandaag hoort hij daar de uitslag van en mocht het nodig zijn, dan maken ze nog een cystogram, een foto met contrast vloeistof in de blaas. De dokter heeft gezegd tegen Chiel dat die functies het langste nodig hebben om te herstellen. En dat hij goede hoop heeft dat het terug komt maar Chiel is in de winning mood. Hij wil geen 'nee' meer horen.

Het nieuws van gistermorgen kwam als een geschenk uit de hemel maar we zijn wel realistisch. Alles kost heel veel tijd en heel veel geduld. Stap voor stap. Niet te ver vooruit kijken en leren van wat is geweest.

Maar voor nu nog 1 keertje dan....YEAHHHHHHH!!!!!!


1 comment:

Arlene said...

Effe lekker gewoon blij zijn!
En leuk dat Mickey er is,geniet er van!XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails