Wednesday, January 16, 2013

Lai Chi Kok

Het is vandaag de laatste dag dat Mickey in town is. Vanavond vertrekt ze weer maar eerst gaan we nog bij Chiel op bezoek, lunchen met Rina en kookt ze nog een maaltijdje. Heerlijk. Wat gaat de tijd toch snel. Zo leef je toe naar die 9 dagen en zo moet je weer afscheid nemen.


Gisteravond hebben we nog gegeten bij de Thai met Jos, Mickey en Berry. Berry kwam gisteravond in HK aan. Het was heel gezellig en het eten smaakte weer goed. We hebben nog een kopje koffie gedronken bij ons thuis en toen ging ieder weer zijn weg.

Gisteren is ook het kantoor van Chiel verhuisd. Qua timing niet zo'n heel goed moment om nu te verhuizen naar een kantoor veel verder weg. Maar ze zijn weg uit het Starhouse. De huur werd echt wel steeds hoger en het aantal employees slonk. Dus nu hebben we een kantoor in Lai Chi Kok. Waar? Inderdaad in Lai Chi Kok. Ik heb het ook eerst op moeten zoeken op de kaart!

Ik denk dat vooral het bezoek wat naar kantoor komt, zich nog wel eens achter de oren krabt. Het Starhouse was erg makkelijk te vinden, lag centraal en massa's met westerse restaurantjes in de naaste omgeving. Nou dat is er in Lai Chi Kok niet bij. Dat worden noedels, noedelsoep en noedels met soep ;-) Ach, dan weten ze gelijk dat ze in Hong Kong zijn en dat er een reden is waarom wonen en werken in de stad duurder is maar dat het ook grote voordelen heeft! Ik denk dat de meeste taxichauffeurs daar ook niet echt engels kunnen verstaan en praten. Dus al met al een enorme uitdaging voor iedereen!


View Larger Map

Gisteren stuurde Elvira steeds foto's naar Chiel zodat hij niets hoefde te missen van de verhuizing en
vandaag gaat ze ervoor zorgen dat we een sleutel krijgen zodat we misschien dit weekend samen met Jos kunnen kijken naar het nieuwe kantoor. Ook gaan we dan kijken of Chiel in een gewone taxi zou kunnen plaats nemen. Mocht dat niet lukken, dan gaan we iets anders doen, maar Chiel wil eigenlijk wel heel graag kijken hoe het ervoor staat.

Wat werk betreft is hij nog niet zo ver. Zijn concentratie vermogen is nog niet wat het geweest is. Kleine mailtjes lukken wel maar als er een lap aan informatie in staat, raakt hij de draad kwijt. Ik zeg, jammer dan. De stress van het werk heeft zo aan hem geknaagd dat rust geen slecht ding is nu.

Deze week wordt zijn 'cast' voor zijn linker been aangemeten en over een week of 2 mag hij dan (als alles goed gaat) halve dagen naar het revalidatie centrum. De middagen kan hij thuis doorbrengen en langzaam aan proberen weer wat werk te doen. We hebben dus tijd zat!


3 comments:

Wytske said...

Werk? Gekkigheid, first things first! Volgens mij werkt Chiel al hard genoeg... Fijn trouwens hoor, die blogs! Heb diep respect voor jullie, het supermoeilijk hebben maar toch ook een heleboel feestjes maken!! :) XX

Simone said...

Weet dat chiel zich misschien gaat vervelen, maarre werk..... ff niet??? Heb 3000 mooie boeken aan Mickey meegegeven op de usb stick, meot ie toch aardig tijd in stoppen om die te lezen...... Staan ook leuke op voor jou zus, als je er de rust en tijd voor kan vinden.... Vanuit een koud (-4) en sneeuw wit Leiderdorp, zeg ik met een zwierige kus.... toedeloe.... dikke kus voor allemaal

Arlene said...

Deze periode van gedwongen rust is natuurlijk moeilijk voor Chiel maar ook broodnodig,na zo'n operatie duurt het wel even voor je concentratievermogen weer "normaal"is.En...genieten jullie samen maar van elke kleine vooruitgang en de hulp en warmte van jullie HK familie!
Jammer dat Mickey weer weg gaat maar klasse dat ze er was voor jullie!
Dikke kus en knuffel uit een koud,wit Nunspeet ;)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails