Saturday, April 11, 2009

Paasweekend

Laat ik beginnen om iedereen hele fijne paasdagen toe te wensen! Dat er maar veel eitjes gegeten mogen worden. Ben wel jaloers hoor, dat jullie in NL lekker aan de paasstol zitten, maar goed je kan niet alles hebben.

We zijn weer ouderwets druk geweest! Ok, de pijnstillers draaien over uren en ik ga nergens heen zonder kussen en stok, maar het was wel erg leuk. En het weekend is nog niet eens over!

Op vrijdagavond hebben we met de chinese vrienden gegeten. Silla is thuis voor Pasen dus dan moeten we elkaar natuurlijk wel even zien. Ook Dolly en Ben kwamen langs en dat was een verrassing. Zij gaan trouwens volgend weekend trouwen en daar gaan we ook heen. We hebben hotpot gegeten. Helemaal goed en heel lekker! Daarna nog een drankje bij X-perience en toen zijn we naar huis gegaan.

Vandaag zijn we naar Shenzhen afgereisd. Met de trein. Ik heb wel gelachen in de trein. Tegenover ons kwam een jochie van 4 te zitten met zijn opa. Hij ging zitten en begon ineens heel hard te lachen. Zegt dat chinese jochie ineens tegen Chiel in vloeiend engels:" Where's your hair? You don't have hair!!" Hij was een scheetje. Hij heeft de hele weg naar Shenzhen met ons zitten babbelen.

Jennie die bij Chiel op kantoor werkt, ging trouwen en daar moesten we natuurlijk bij zijn. We vertrokken al aardig vroeg omdat Chiel ook nog een meeting had in het Shangri-la hotel, maar daarna zouden we met Justin en Raymond naar het Crown Plaza hotel gaan waar de bruiloft werd gehouden. Na de meeting zaten we nog wat te drinken toen Jesse ineens voor onze neus stond! Hij had ook een meeting in het Shangri-la. Wat grappig!

Om 5 uur zijn we per taxi vertrokken en toen we aankwamen stonden Jennie en haar man al op ons te wachten. Gelijk op de foto natuurlijk en toen begon het feest. Het blijft echt lachen zo'n bruiloft, t'is zo anders dan dat wij gewend zijn in NL. Hier heeft een bruiloft meer weg van een tv-show, a la wie van de drie. Hihi. Zo'n vrouwtje die alles aan elkaar staat te krijsen, er wordt in rap tempo door het "nep"taart snijden, champagne drinken, ringen uitwisselen, en DE KUS gegaan en daarna komt het dinner!

Voor mij is het dinner toch wel het hoogtepunt! Heel lekker eten trouwens, speenvarkentjes, garnalen, geroosterde eend, soep, noem maar erop. En als opening van het dinner staat altijd "roasted sukkling pig" op het menu. In een rij marcheren de kelners met ieder een schaal met varkentje en rode lichtjes als ogen, de feestzaal binnen. Echt geweldig!

We waren rond 11 uur weer thuis en deze keer ging het goed met de moutai. Normaal zijn ze allemaal zo dronken als een tor, maar bij deze bruiloft ging het prima!

Morgen gaan de mannen weer rennen om 11 uur en deze keer gaat er een meisje mee die hier in de lobby werkt. Grappig. Natuurlijk weer brunchen bij Spasso maar niet voordat we Tim hebben opgehaald uit het hotel. Hij komt morgenochtend vroeg aan in HK. Gezellig!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails