Tuesday, April 28, 2009

Xiamen


Het is gelukt! We gaan een weekendje weg!

Aanstaande donderdag is het Koninginnedag in NL en 1 mei is het Labour Day in China en Hong Kong. Voor ons dus 4 vrije dagen! Jippie!

We kwamen er eigenlijk pas dit weekend achter. Met gevolg dat alle packages deals al totaal overboekt zijn en dat het vrij moeilijk is om een ticket te krijgen naar wat dan ook. Althans voor ons simpele zielen. Er zijn natuurlijk altijd mensen die een persoonlijke accountmanager hebben bij Cathay Pacific, en voor die personen is het vrij makkelijk om toch op een vliegtuig te stappen. Naar Bali wel te verstaan!

Wij daarentegen hebben uren op internet gebrowsd om voor weinig geld ergens heen te kunnen gaan. Ons idee was om naar Tapei te gaan, toen Hanoi, toen Guilin, toen Saigon, toen Kuala Lumpur, toen Beijing, toen Singapore, toen Bangkok...maar alle vluchten zaten helemaal vol! Hoezo crisis??!! Potver.

Xiamen

Bij het reisbureau hadden we aan Christy gevraagd om een vlucht te boeken naar Guilin en daar dan een hotel bij te zoeken. En omdat we zo vreselijk laat waren met boeken mochten we echt de hoofdprijs betalen. Dus niet. Gewoon 3 keer zo duur als normaal!
Maar er was wel wat te krijgen in Xiamen. D'as mooi. Kunnen we mooi naar die terra cotta warriors...dachten we... Ik ben dus gelijk op internet gaan zoeken hoever die warriors van het hotel af stonden...Ik zag alleen maar fabrikanten die warriors maakten?! Huh?! Die warriors zijn toch eeuwen oud?

Xi'an

Enfin, het kwartje viel iets later. Die soldaten staan in Xi'an en niet in Xiamen! Nou ja, we gaan gewoon kijken in Xiamen. Moet ook mooi zijn. Ik hoorde van verschillende mensen dat het erg pittoresk moet zijn. Ik ben benieuwd.

We vertrekken donderdagmiddag al!

2 comments:

simone said...

Moet morgen werken, dus bij deze alvast, geniet bovenmatig van je "break" maar kijk uit met wandelen, klimmen enz. enz. stok mee voor de zekerheid?? Dikke kus uit Leiderdorp!!

Anonymous said...

Hoi daar,

geniet lekker maar zoals Simone al zei, doe wel voorzichtig hoor.

groetjes,
Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails