Wednesday, May 06, 2009

Nog even over die varkensgriep


Foto van een echtpaar in het Metro Park Hotel.

Toen ik gisteren aan de telefoon zat met Linn, begreep ik van haar dat heel NL er over is gevallen dat in Hong Kong een hotel vorige week is afgesloten voor de buitenwereld. Dat het schandalig was. Nou laat ik je vertellen dat ik heel blij ben met de voorzorgsmaatregelen die de HK-goverment heeft genomen!

Die mensen die daar over zijn gevallen, hebben geen idee hoe HK er uit ziet! Zijn waarschijnlijk ook nog nooit in HK geweest en kunnen zich echt niet voorstellen wat ze hier bedoelen met "DICHTBEVOLKT"! 8 Miljoen mensen op de oppervalkte van Utrecht! Denk eens na!!

Als je naar buiten loopt uit je hotel of uit je apartmentbuilding stapt, dan kom je al gelijk op een overvolle stoep te staan en voor dat je het in de gaten hebt, ben je al honderden mensen tegen gekomen. Loop een metro station in, dan sta je daar mooi met duizenden mensen die allemaal de metro willen nemen! Stap in de bus en je hebt tientallen mensen als medereiziger! Want hier in HK werkt het openbaar vervoer namelijk optimaal! Hier kom je geen treinstel, bus of metro tegen waar anderhalve paardekop in zit. Ze zitten overvol!!


Er is zowat geen roltrap in Hong Kong waar niet iemand staat met een doekje om de handrails te ontsmetten!

Er is geen plekje in HK dat NIET druk is. Ok, je kan naar een hikingroute gaan en ergens boven op een berg lopen zonder dat je iemand tegenkomt, maar die sportieve toeristen zijn zeldzaam!

En ik denk, dat als je een hotel hebt uitgezocht dat midden in het uitgaanscentrum en red-light district staat, je nou niet echt van plan bent om de natuur op te gaan zoeken. Althans niet de natuur die bestaat uit bomen, bergen, beekjes. Maar meer de natuur in de vorm van mooie langharige slanke met stiletto hakken uitgedoste dames!



Heeft NL enig idee hoe dat moet zijn en wat voor gevolgen dat heeft als een besmet persoon zich in het dagelijks gedruis gooit of in een overvolle Fenwick likkebaardend staat te kwijlen omdat er vrouwen rond lopen die alle aandacht van de wereld voor hem hebben?? "oh baby, I love you too much!"

Ik kan me een beetje boos maken over die kortzichtigheid! Stel je voor dat HK die maatregelen niet had genomen. En dat gelijk half HK was besmet?! En al die zakenmensen die hier komen voor die internationale beursen die hier worden gehouden en wat te denken van miljoenen toeristen die hier een tussenstop hebben? Stel je voor dat al die mensen daarna op het vliegtuig waren gestapt om vervolgens hun vaderland en loved-ones te besmetten, hadden ze dan een andere mening gehad?

Ik denk dat ze het dan schandalig hadden gevonden dat HK geen maatregelen had genomen! En dat een simpel "SOLLY, SOLLY" niet in dank was aangenomen, toch?
Haal je hoofd uit het ingepolderde zand en denk na!!

3 comments:

Arlene said...

Ze hebben groot gelijk o zo

Ryanne Becking said...

Hi Ans,

Het adres van Maxime's place in City Hall:
Low block 2/f city hall, 5 edinburgh place central (zorg wel dat je er voo r 12.15 bent, dan is het namelijk echt vol±± Het opent om 11.00 uur.

Veel plezier!

Anonymous said...

Ha Ans en Chiel,

Beter mee verlegen dan om verlegen zeker in een stad die zo dichtbevolkt is. Ben heel blij en opgelucht dat Linn en Martijn weer in Nederland zijn en dat de griep hun niet te pakken heeft gekregen.

liefs, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails