Friday, May 28, 2010

Kamperen

Sinds 1 week maakt de airco op onze slaapkamer rare geluiden. Alsof hij in de verkeerde versnelling zit zeg maar. Nou is dat geluid niet fijn maar er valt nog mee te leven als hij dan ook maar koude lucht blaast. Maar helaas. Die koude lucht blijft weg...en daarmee ook de luxe om lekker te kunnen slapen.

Het is veel te warm en te benauwd en een raam open zetten is ook geen optie. A, omdat er geen frisse lucht binnen komt (t'is avonds nog steeds rond de 28 graden!), B, omdat het getoeter van de taxi's en het geschreeuw van de dronken Hong Kong jeugd je door merg en been gaat, C, omdat er kakkerlakken naar binnen komen lopen. En dat laatste wil je dus echt niet!


Dus sinds woensdag slapen we op de logeerkamer waar de airco wel op volle toeren draait en die zonder zeuren de koude lucht uitspuugt. Heerlijk. Na 3 nachten slecht slapen omdat ik dacht dat het benauwde aan mij lag, hormonen en zo, was het een verademing! Alleen jammer dat Chiel net te lang is voor dat bed en dat zijn voeten dus overhangen.

Gisteren kwamen de mannen van The Pinnacle eerst het balkonnetje onder ons slaapkamerraam waar de airco's staan, schoonmaken. Dat wil nog wel eens helpen. Duiven-families maken daar hun nesten en voor je het weet zitten daar 40 duiven, boven en onder elkaar te broeden op een nieuwe generatie. Alle veertjes en takjes gaan in de uitlaten zitten van de airco's en dat helpt ook niet mee.

Nadat deze mannen hun werk hadden gedaan liep er een nieuwe lading mannetjes mijn voordeur binnen. Zij kwamen binnen de status opnemen. En ze hadden het gevonden. De koelvloeistof was op! Dus 1 mannetje liep naar buiten om die vloeistof te halen en het andere mannetje zat gezellig met mij te praten over van alles en nog wat. Nadat de vloeistof ergens in was gegaan, kwamen beide mannetjes zich weer melden in de huiskamer. "Solly miss, not working, have to order a new airco."

Praise the Lord! Eindelijk komt er een nieuwe airco! Het kreng doet het al 2 jaar soms wel, soms niet. Maar schijnbaar is er nu echt niets meer aan te doen. Jippie! Zaterdagmorgen komen ze de nieuwe airco installeren en tot die tijd kamperen we gezellig in het ieniemini logeerkamertje!

Have a nice day!

1 comment:

Fiona Teeuw said...

De een is blij met een warme sauna, de andere met een koude airco. Slaap lekker vanavond

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails