Thursday, May 06, 2010

shop till you drop

Nou dat is best gelukt vandaag. Nadat we gisteren heel kalm aan hebben gedaan vanwege de jetlags van beide meiden, zijn we vandaag goed los gegaan. Wel hebben we gisteren een Chinees visum aangevraagd omdat we volgende week 2 dagen naar Shenzhen gaan.


Tegenwoordig hoef je geen pasfoto meer mee te nemen maar moet je gelijk digitaal op de foto, wat trouwens een eeuwigheid duurt. En we hebben in het Spring Deer restaurant bij ons op de hoek lekker Peking Eend gegeten.


Vandaag hebben we eerst dimsum gegeten met Mickey. Weer een prachtige lokatie ontdekt in I-Square. 24ste Verdieping, Cantonees restaurant, prachtige kroonluchters, echt veel meer Chinees dan dit vind je ze niet. We hebben een tafel vol met dimsum besteld, genoten van het uitzicht op de haven en de prijs was een lachertje. Welgeteld hadden we 11 gerechtjes besteld en ik moest nog geen 350 HKD betalen!

Daarna zijn de meiden en ik naar Fa Yuen Street market gegaan. Mickey ging naar huis omdat ze nog wat dingetjes moest doen voordat ze op vakantie gaat naar Mauritius. Ja onze Mick heeft het zwaar... Afijn, wij zijn om half 2 begonnen in de eerste winkel en de laatste liepen we uit om 5 uur! Met tassen vol shirts, haardingetjes, schoenen en nog veel meer zijn we een taxi ingestapt want ik kon geen poot meer verzetten. Ik was kapot! Maar het was wel gezellig en de meiden hebben een super tijd gehad.


Ik heb de aankoop van mijn leven gedaan! Voor onze gasten die niet met stokjes kunnen eten heb ik nu een setje kinder stokjes gekocht waar onze kleine mede Chineesjes mee leren eten. Geen gezeur meer over "ik kan het niet" of " het lukt me niet" of "wat een gedoe zeg", ik hou die stokjes standaard in mijn tas in een prachtig doosje van Thomas de Trein. Ja je blijft in stijl of niet, toch?

2 comments:

Fiona Teeuw said...

Leuk, handig..... wil ik ook! Heb ik de volgende dag tenminste geen kramp meer in mijn vingers.

ARLENE VOOGD said...

Nou durf ik wel weer een keer naar Hongkong te komen,ha ha

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails