Wednesday, May 12, 2010

Shenzhen

We zijn alweer terug van twee heerlijke dagen.

Gistermorgen zijn we rond 10 uur vertrokken, hebben de spullenl afgezet in het Marco Polo in Shenzhen en daarna gelijk doorgereden naar de Bazaar in de elektronicastraat achter de McDonalds. Shopje in, shopje uit, hamburgertje gegeten, bij Schumagger de taxi in, achter de stoel gedoken om de roggels van de chauffeur door het open raam te ontwijken, kortom we hebben ons vermaakt en er zijn weer leuke koopjes gedaan!

Na een vermoeiende hete dag, zijn we terug gegaan naar het hotel waar Chiel ook net was aangekomen. Wij hadden een mooie kamer op 28 hoog maar de dames hadden een hoeksuite op 34 hoog! Op hun kamer zagen we fel verlicht het Whuzou Guesthouse, ons allereerste huis voor 6 weken toen we vertrokken naar China! Dat bracht toch wel wat herinneringen boven...
Vandaag na het heerlijke ontbijtbuffet is Chiel vertrokken naar de fabriek en zijn wij de taxi ingegaan naar Splendid China. Deze keer hebben we eerst het rondje gelopen waar ik met Deborah niet aan toe was gekomen. Het was een soort van Madurodam maar dan alles van China.


De Muur, Tibet (zij denken echt dat het bij China hoort) Mongolie, het Zomer Paleis, kortom noem het maar op en het staat daar. Echt prachtig aangelegd en een oase van rust in het hectische Shenzhen. (20 miljoen inwoners!)

Vervolgens hebben we het rondje gedaan met levensgrote nagemaakte dorpjes. We hebben zo gelachen en het was bloedheet. Alles plakte. En deze keer was het drukker. Bussen vol met gele of rode petjes overstroomden het park. 
We hebben ook prachtige foto's laten maken van ons in klederdracht. Zeg maar Volendam maar dan op z'n Chinees. En onze fotograaf nam alles zeer serieus. Linn kreeg een zakdoek in haar hand en die moest ze echt op een speciale manier vasthouden zoals zij het wilde! Geen gezeur!

De fotoshoot was binnen en dat was toch wel lekker. Het was zinderend heet en de ventilator gaf enige verkoeling. En alle jurken gingen met klittenband dicht en dat was ook wel lekker. Je hoefde je gelukkig niet uit te kleden om vervolgens weer aan te kleden. Dat fotograafje met die levende pauwen hebben we mooi links laten liggen. Ik heb nog een litteken op mijn arm van dat kreng.


Rond 2 uur zijn we terug gegaan naar het hotel om de spullen op te halen en toen na een drankje zijn we de trein weer ingegaan. Terug naar HK. Chiel kwam een uurtje later terug in HK en toen zijn we nog gaan hardlopen! Ik had in eerste instantie echt geen zin, maar ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Dit is trouwens al de tweede keer deze week! En mijn tijd heb ik met 9 minuten verbeterd!
Waarom deze fanatieke actie? hoor ik jullie vragen. Wel omdat ik heb besloten samen met Kamilla en Bram om de 10 kilometer te gaan lopen in december in Cambodja!! Stoer he?

Trouwens alle foto's van de vakantie van Linn en Joni tot nu toe kan je hier vinden!

2 comments:

Sanne said...

Wat een leuke foto's van jullie in klederdracht! Succes met het rennen, blijven gaan met die banaan!

Sanne said...

Heeejjjjjj!!!! Geinig nieuw behangetje Ans ;-)!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails