Thursday, May 20, 2010

Nat en klam

T'is klam. De natte warmte valt over je heen zodra je naar buiten loopt of onder de airco vandaan komt. En alles wat je aantrekt is eigenlijk te veel. Alles blijft aan je plakken en de nekharen zijn constant nat.

De Indiase mannen in de straat hangen tegen een hekje of paaltje en niemand maakt haast als er een vrachtwagen aankomt die lading komt brengen. Zelfs de copywatch jongens zijn minder oplettend. Die hangen tegen de gevel of staan in de schaduw van de bomen aan Nathanroad. Een geliefd plekje zijn ook de ingangen van de winkels omdat daar een stroom koude lucht naar buiten komt.

Ik liep vandaag samen met Mickey in Wanchai. Meubeltjes kijken. Altijd leuk. Terwijl we de winkels binnen liepen sloegen we een zucht van opluchting en zochten we de airco uitlaten op. Maar zodra je de deur open deed om naar buiten te gaan, werd de adem je ontnomen door de benauwde natte hitte.

Gelukkig zijn er vandaag een aantal onweersbuien geweest en heeft het enorm hard geregend. Het was gelijk minder benauwd. Minder leuk was dat wij op dat moment net buiten liepen. Zeiknat waren we. De weg was even veranderd in een riviertje en de dikke druppels spatten hard uit elkaar op de paraplu. Mijn schoenen staan nu nog uit te lekken in de verlaten gastenbadkamer.

Bij thuiskomst kon ik eindelijk die natte schoenen uitgooien en genieten van het onweer. Prachtige bliksemflitsen schoten van links naar rechts over de haven. 

Toen Chiel thuiskwam uit China moesten we gelijk op stap. Hij had een afspraak met de meiden en jongen van kantoor. Hij zou gaan badmintonnen in het sportcomplex van Kowloonpark. Zij huren wekelijks een baantje om een uurtje met z'n allen te sporten. Heel leuk  maar ook heel eng met Chiel's instabiele knie. Gelukkig zag Chiel dat ook in en heeft hij er toch maar van afgezien. Maar we hebben wel even onze neus laten zien.


Na afloop liepen we naar het foodcourt om een bak noedelsoep te eten en het was buiten gewoon lekker i.v.m. vanmiddag. Helaas toen we hadden gegeten en weer naar buiten liepen regende het weer pijpenstelen. De lucht werd verlicht door de aanhoudende bliksem, echt prachtig. Maar er staan nu weer 2 extra paar schoenen in de badkamer uit te druipen...

5 comments:

simone said...

I'm singing in the rain, just singing in the rain, its a beautiful morning................

Hier wel, lekker zonnetje en temp. tot 21 gr. in Limburg, zou eht dan echt gebeuren????

X

Anonymous said...

Hoi Ans,
Hoe gaat het?? De wasmachine staat aan en ben nu maar een beetje aan het niksen. Belde Linn net en we vinden het wel een beetje saai nu!
Bedankt voor de hele leuke vakantie weer!!
groetjes Joni
En ook bedankt voor de tasjes en het extraatje dat ik bij Linn had opgehaald! Je bent veel te lief geweest!

Joke80 said...

Kijk, in Guangzhou loopt iedereen nu op plastic slippertjes, ideaal!!! Ben gisteren ook helemaal verzopen. Een paraplu is eigenlijk alleen maar voor de show toch?? Maareh: Slippertjes aan en schoenen veilig droog in de tas mee!! :) :)
xxx

Ans said...

Van die slippertjes heb ik geprobeerd maar ben een jaar geleden enorm onderuit gegaan zeg maar door aqua-planning. Sinds dien durf ik niet zo goed meer op slippers, alleen als het droog weer is :))

Ans said...

Hallo lieve Joni,
we missen jullie allebei! T'is erg stil zo met z'n tweetjes op de bank. Dikke knuf!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails