Monday, July 13, 2009

Warrummm....

Het was een vroegertje vanmorgen. Ik was om half zes al wakker en kon met geen mogelijkheid opnieuw de slaap vatten. Ik heb de was maar gedaan en alvast koffie gezet, want vandaag moest ik Ben naar het vliegveld brengen. Eindelijk mag hij naar Singapore!

Op het vliegveld ging het snel. Er stond nog niemand aan de balie en we konden dus zo doorlopen. Tegenwoordig vliegt de A380, dat enorme dubbeldekker vliegtuig vanaf HK naar Singapore en ik moest toch even vragen op welke vlucht dit slagschip vertrekt. Om 16.00 uur 's middags, elke dag. Dus als iemand eens een tochtje wil wagen, ga dan om deze tijd naar Singapore! Voor Ben helaas dus niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij was wel een beetje zenuwachtig maar had er vreselijk veel zin in.

Na koffie gedronken te hebben liep hij door de douane en kon ik weer naar huis. Deze keer maar met de trein want dat gaat toch wel erg snel.

En toen ik uit de taxi stapte vanaf Kowloon Station, merkte ik pas hoe onbenullig warm het eigenlijk is! Vandaag was het weer 36 graden! Alles straalt hitte uit. De gebouwen, de straat, het trottoir...Ik heb het wel een beetje gehad met die hitte. Ik 'transformeer' in een chinees. Ik sta als het maar even kan in de schaduw van een lantaarnpaal of sta tegen de gevel aangeperst bij het wachten op het stoplicht. Ben ondertussen een kei geworden in het ondergronds lopen van A naar B. T'is echt te heet....

3 comments:

Fiona Teeuw said...

Hoi Ans, dat is een leuk vooruitzicht om straks naar z'n klein hummeltje te gaan kijken. Fleurt de dag nog even op na het vertrek van Ben. Ik weet niet of jij er, na al die keren afscheid nemen, nog last van hebt maar het "lege nest-syndroom" steekt bij mij de eerste dag na het vertrek van de kids nog wel de kop op! Voor zometeen in ieder geval veel kijk en misschien voel- plezier toegewenst.

Ans said...

Hoi Fiona, afscheid nemen is nooit leuk. Went ook nooit, maar ik dit geval is het maar voor 2 weken, en dan zit Ben weer 3 weken bij ons!

Bijna een echte Chinees said...

Weet je wat ik laatst heb gedaan? Ik heb mijn paraplu opgestoken om deze als parasol te gebruiken! Zo liep ik door HK en toen dacht ik: nu ben ik ├ęcht een Chinees geworden....

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails