Friday, July 03, 2009

Weer een traumatische ervaring minder!

Nou, ik ben terug van de tandarts...

Na een zenuwslopende morgen, mocht ik dan eindelijk om 2.30 naar Nathanroad 26, 15de verdieping. Daar zit de Dental Service Centrum. Er zitten 7 tandartsen, 4 mondhygienistes en 2 kaakchirurgen. Zelfde gebouw als de gynaecoloog alleen 4 verdiepingen lager. Saampjes met Chiel schuifelde ik de deur door. Prachtige kliniek. Alleen jammer van dat irritante ziekenhuis-luchtje. Ik heb de inschrijf papieren keurig ingevuld en toen was het wachten...

Na 5 minuten werd ik opgehaald door de mondhygi├źniste. Chiel liep gelukkig mee. Leuk kamertje met uitzicht op de haven en wederom op het zwembad van het Sheraton! Mijn hele gebit werd keurig schoongemaakt en gepolijst en daarna mocht ik naar dr. Carol. Ze zat al te wachten op me. Nog een beter kamertje met uitzicht over de haven, het Sheraton en rechts over het Peninsula en de rest van Tsim Sha Tsui.

Daar zat dr. Carol. Ik schat zo'n 1.30 lang. Haar rode hoge hakken komen daar nog bij! Ik was echt helemaal op van de zenuwen. Die fobie is sterker aanwezig dan dat ik dacht. Ik vertrouw geen enkele tandarts, laat staan een meisje van 1.40 lang, lang zwart haar, rode hoge hakken, skinny jeans en een guitig koppie! "Nice to meet you!"

Ik mocht gaan zitten en ze heeft me heel duidelijk uitgelegd wat er zou moeten gebeuren en hoe we dat gaan doen. Toen zag ze een traan rollen over m'n wang van de pure zenuwen. "Please don't be afraid! Nowadays, dental care is totally pain free!" Ja ja, eerst zien dan geloven...

Dit bezoek was in ieder geval om kennis te maken, een afdruk te maken van mijn gebit, het schoonmaken van het gebit, een vulling zetten en foto's te maken.

A.s. maandag mag ik terug komen om een kies te trekken... "Really! No pain at all!"... en dan moet ik nog een afspraak maken voor de kaakchirurg die bij hun in de praktijk zit. Ik hoef gelukkig niet naar een ziekenhuis of zo. ..."We take step by step...don't worry...no pain lah!"... Als alles gedaan is wat gedaan moet worden, dan gaan we praten hoe we kosmetisch het een en ander kunnen oplossen. Klinkt als een plan!

2 comments:

Alles in de blender! said...

Okay la! Klinkt niet slecht.... maar gaat het nu wel een beetje weer met je hoofd / tand? Kan je wel gewoon eten en zo of gooi je alles in de foodprocessor? ;-)

Toch fijn weekend!

(Genoeg alcohol erin wil ook helpen ;-))

Anonymous said...

Ha Ansje, achteraf misschien iets te druk gemaakt? Kan het me voorstellen hoor, ik vind het ook elke keer weer een bezoeking, bah. In ieder geval sterkte voor maandag en natuurlijk een lekker weekend.

Liefs, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails