Wednesday, November 18, 2009

Ballen

Het is hier koud. Echt koud. Vanwege een koudefront die uit het noorden afzakt naar het zuiden. En het waait. Niet zo hard dat je gestrekt tegen de wind in kan hangen, maar een gezonde frisse wind. Op zich wel lekker dat je voor de verandering niet vast plakt aan je stoel, je bed en je kleren. Maar dit is nou ook weer overdreven. 10 Graden!

Gisteravond heb ik mijn kacheltje maar weer 's opgedoken. Onze trouwe metgezel. Mee gekomen vanuit Shenzhen waar we de allereerste winter zowat in kropen vanwege de kou. De kachel deed dienst als bijzettafel in de logeerkamer. Alles eraf en strak tegen de bank gezet waar ik in ieder geval warme benen kreeg. Hoef mijn benen ook niet te waxen deze week want de haren zijn er afgeschroeid. Groot verschil met mijn neus waar de ijspegels aanhingen. Ik had zeg maar mijn eigen koudefront die niet afdaalde naar het zuiden.

Gistermiddag heb ik heerlijk dim sum gegeten met Mickey. Maar niet bij onze dim sum chinees, ze bracht mij naar een restaurant op de boulevard naast het Space Museum. Ik had geen idee! Prachtig uitzicht over de skyline, heerlijke dim sum, maar een service die pet was. We hebben zo'n 3 kwartier gewacht op de laatste 2 gerechtjes die we hadden besteld en die kwamen pas na 3 keer vragen.

Daarna hebben we koffie gedronken bij Habitu en toen de CitySuper in. "Alleen even yoghurt halen hoor", zei Mickey. Enfin, we kwamen na een uur en een mand vol bakspullen de Super weer uit. Bijna nog de yoghurt vergeten trouwens, hihi. Maar het was heerlijk om zo op je dooie gemakkie bakvormpjes, glazuur met en zonder glitters en oven thermometers uit te zoeken!En toen liepen we langs een stand met kerstballen...Prachtige ballen! En alles in de vorm van gebakjes, chocolade, bonbons en kopjes capuchino. Heel bijzonder maar super duur!Een bal voor 80 hkd ging echt te ver, net als de lampjessnoer in de vorm van kleine kroonluchters voor 450 hkd. Die zijn dus ook keurig blijven hangen in de stand maar we hebben wel foto's gemaakt!En vanmorgen, jazeker, heb ik week 9 afgerond van mijn loopschema! Omdat het zo lekker ging heb ik zelfs een extra 10 minuten gelopen! Ik voel me weer helemaal stoer. By the way, alle tickets van HK naar Cambodja en de hotels zijn geboekt en binnen. We kunnen hoor wat mij betreft!

4 comments:

Mickey said...

Kind, wat ben je weer snel met een gezellig stukje.
Ja wat was het leuk he!!!
Zoals voorspeld vond Jaap mn aankopen allemaal leuk, vooral natuurlijk het vliegtuigkoekjesvormpje. Waarvan hij zei dat ik t natuurlijk alleen gekocht had zodat hij van de rest niks zou zeggen :-), hihi.

En ik was geheel in de contramine vanmorgen. 't Is ' Dependence Day'. Ik heb mn HK ID gehaald vanmorgen. En ben nu officieel ' dependent'. Hou ik niet zo van.
Anyway, Jaap veronderstelde dat jij waarschijnlijk ook wel zo'n eigengereid wijffie was. En dat hij ons samen dan maar een goeie combi vond!
Maar misschien een combi die je soms beter uit de weg kan gaan. Als gemiddelde waggelchinees...

liefs & tot snel!

Mickey said...

Pee-eS: als we dingen samen doen en bovendien buren zijn - kan het maar zo gebeuren dat we 't eens over hetzelfde hebben. Op het blog dan.
Moet mijn familie en vriendjes en vriendinnetjes toch ook laten weten hoe koud het hier is. En dat ze leuke ballen hebben!

Fiona Teeuw said...

Haast niet van Echt te onderscheiden! Maar volgens mij kom je met deze kerstdecoraties wel twee keer zoveel aan tijdens de december-maand. Een permanente behoefte aan Cappuccino, chocolade en gebak zou ik ervan krijgen.

Lody said...

Wauw, ziet er leuk uit hoor die kerstversieringen. Alsnog proficiat met de dag van gisteren. Heb 3x geprobeerd een reactie te plaatsen maar helaas mocht niet lukken. Weet niet wat ik verkeerd deed maar het was toch wel zo.
Anyway gaat lekker zo verder, kunnen een hoop mensen nog een goed voorbeeld aan nemen.......

dikke kus, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails