Friday, November 06, 2009

Vleermuizen en vampieren

Ik vraag me echt af welke hobby onze bovenburen beoefenen. Zodra de late uurtjes van de avond beginnen, zo tegen half twaalf, komen zij tot leven. Wat dat betreft zijn het net vleermuizen. Of vampieren! Dat zou wat zijn, hihi. Overdag zie je ze niet en als de zon ondergaat is het feest! De kalk komt zowat van het plafond bij mij thuis afvallen!

Behalve dat ik me irriteer aan het lawaai, vind ik het ronduit asociaal. Deze flats zijn absoluut niet gehorig (dus kan je nagaan hoe hard het lawaai is!) tenminste niet als je binnen zit. De muren zijn goed geïsoleerd. Als je op de gang loopt naar de lift is het een heel ander verhaal. Dan hoor je uit elke flat geluid komen van tv, radio, ruzies, telefoongesprekken of heel gezellig Thais vrouwen bezoek die net zo loeien als Lassie!

Ik ben een maand of wat geleden al eerder een keer naar boven gelopen. Gevraagd of ze in ieder geval de muziek zachter konden zetten om 2 uur 's nachts omdat ik letterlijk kon verstaan wat Lady Gaga stond te galmen. Er bleken Chinese Amerikanen te wonen. Een jong stel. De man zei gelijk 'natuurlijk' terwijl zijn vriendin dronken van de bank rolde. Moet kunnen...

Maar nu is het geen muziek, maar een regelmatig gedreun. Kan me niet voorstellen dat ze een wip maken op de houten vloer, want die harde klappen kunnen echt niet comfortabel aanvoelen. En ik hoor ze het laatste anderhalve uur al. En we heten niet allemaal Sting die het uren kan volhouden, hihi.

Ik heb ook nog gedacht aan de Wii. Zou kunnen toch? Dat ze het bowlen te letterlijk nemen. Dat ze echt met zo'n bal staan te gooien in huis. Of tennissen. Met een echte bal! En dat als hij verliest de rackets door het huis vliegen. Touwtje springen zou ook nog kunnen maar dan moeten ze wel een super conditie hebben.

En ik denk aan flamingo dansen compleet met dansschoenen waaronder zo'n metalen plaatje zit. Het lawaai verplaatst zich namelijk van boven mijn bank tot aan de slaapkamerdeur en dan weer terug. En weer heen. En weer terug. En weer heen...enfin je begrijpt me wel. Misschien hebben ze wel les en moeten ze morgen wel examen doen...

Ik stond net met de achterkant van de mop tegen het plafond terug te tikken maar de enige die ik daarmee had was mezelf. Therasita heeft vanmiddag gedweild....en de mop was zeiknat...fijn...heel fijn...

3 comments:

Mickey said...

he lekker, moet hier even hardop om lachen!! Stuk beter dan het janken van net bij Grey's Anatomy.
Ook hormonaal vrees ik...

x Mickey

Sanne said...

Gegege... Ik zeg: boor een gaatje in het plafond, klein "vingercameraatje" erin (a la Margreet Dolman) en je kunt een feuilleton beginnen op het blog ;-)

Fiona Teeuw said...

Doe die mensen twee paar pantoffels cadeau. Hopelijk snappen ze de hint!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails