Monday, November 23, 2009

Where to go?

Het wordt hoog tijd om eens te bedenken waar we naar toe willen tijdens Chinees Nieuwjaar. Het klinkt wat overdreven om daar nu al over na te denken want Chinees Jaar valt pas in februari, maar als je ergens heen wil waar je niet overlopen wordt door Chinezen is nu haast geboden!

De reisboeken liggen op tafel. Het internet wordt afgezocht. Meningen worden gevraagd aan reislustige mensen. En dat alles met die ene prangende vraag op de lippen: Waar gaan we heen?

In ieder geval dus niet naar China. We willen dolgraag eens een lange trip maken door China. Bijvoorbeeld de oude Zijden Route, de Gobi Woestijn, Kashgar waar de zondagse veemarkt wordt gehouden, de Stone forrest, Lhasa... maar tijdens Chinees Nieuwjaar is dit geen goed idee.

Ik wil ook niet uren in een vliegtuig zitten dus Australie of Nieuw Zeeland vallen af. Te ver weg en te weinig tijd. Het lijkt me wel enorm gaaf om te zien maar niet nu. Eerst dichterbij huis alles maar eens bekijken.

Het liefste zou ik naar iets warms gaan. Hoeft niet perse iets aan het strand te zijn alhoewel een lekker zwembad niet vervelend is natuurlijk. Cultuur is belangrijk. We willen wel iets zien. En we willen lekker kunnen eten! Valt toch ook onder het kopje 'cultuur' tenslotte. En ik wil eigenlijk iets nieuws zien en niet ergens heen gaan waar we al geweest zijn.

Je begrijpt, t'is niet makkelijk... we hebben het moeilijk! Keuzes, keuzes, keuzes....

6 comments:

Mickey said...

keuzestress...!
Heerlijk die luxeproblemen...

Sanne said...

Ik las bij een andere NL-Hongkinese blogster iets over Langkawi. Klonk erg Bounty allemaal. Hmmmm.....:-)

Ans said...

Ben al op Langkawi geweest! Zag er inderdaad erg mooi en bounty uit!

ARLENE VOOGD said...

Wish I had your problems :)

Familie van Mierlo said...

Maleisisch Borneo vonden wij helemaal geweldig! Met bootje door de jungle heen om oerang oetangs te spotten of op overdag op een onbewoond eiland in de zon liggen waar 's avonds reuzeschilpadden aan land komen om hun eieren te leggen.....was voor ons paradijs.

Ans said...

Wij zijn naar Indonesisch Borneo geweest, naar Kalimantan. 4 Dagen op een boot gezeten en alle Oerang Oetang opvangtehuizen gezien. Ik heb alleen geen schildpadden gezien. Maar dit was de mooiste vakantie van m'n leven!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails