Sunday, November 08, 2009

Changes

Sommige dingen veranderen nooit in Hong Kong. En andere dingen vallen je na verloop van tijd pas op.

Neem nu die enorme mensenmassa op straat. Dat verandert nooit...Of die rijen met mensen die wachten om naar binnen te gaan voor de Louis Vutton, Dior, Channel en Gucci shops, ook dat veranderd nooit.

Maar vanavond liepen we langs de Holiday Inn, hier bij ons om de hoek op Modyroad. Een gewoon hotel in een gewone straat met een Seven Eleven shop, juweliers en souvenierwinkeltjes. En ineens viel het me op; Het aantal hoertjes stijgt met de dag!

En zo ondertussen is het aanbod in nationaliteiten ook steeds groter geworden! Indiase, Russische, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse, Oost-Europese, Chinese, Thaise en Filipijnse dames hangen in vol ornaat hun koopwaar te koop. Ze hangen tegen de hekjes, spreken elke man aan en hebben van de ommuurde bloembakken hun 'office' gemaakt. Eerst stonden alleen een handvol Indiase dames op die hoek! Die tijd is voorbij. Er staan nu zeker 50 dames!

En omdat die dames daar uitgerekend staan, hebben we nu ook "hangplekken" voor de heren. Ook hier stonden eerst 10, 15 man te hangen. Maar nu zijn dat er wel zeker 100. Vooral van Afrikaanse en Indiase afkomst. Hele groepen hangen op het muurtje van de in-uitgang van de metro gewapend met bier. Geen stukje hek is meer onbemand. De trapjes voor de winkels zitten vol en de Seven Eleven doet ongewild dienst als praathuis. Soms staan er wel 30 man binnen die hun bier opdrinken tussen de schappen!

De metro is hier niet van gediend. Zij hebben een bewaker ingesteld bij die ingang. Deze geluksvogel mag steeds de mannen en vrouwen van het muurtje sturen. Want eerlijk is eerlijk, als je als niets vermoedend passagier die uitgang neemt, dan raak je toch wel even van slag door de tientallen mensen die daar met hun biertjes een eigen kroeg hebben gecreƫerd.

En dan het hotel zelf; daar kan je de lobby-bar niet inkomen zonder te struikelen over de tientallen hoertjes die daar rond lopen. En het damestoilet naast de bar doet dienst als kleedkamer, office en make-up room voor de working ladies.

Boven op het Holiday Inn Hotel is net een bord geplaatst met een toepasselijke tekst:
YOU CAN SEE THE CHANGES EVERYWHERE AT THE HOLIDAY INN!
Daar bedoelden ze het nieuwe interieur natuurlijk mee...maar wat toepasselijk!

2 comments:

Familie van Mierlo said...

hahaha, dit wil ik wel eens zien :) kunnen we mooi combineren met onze date. Alleen ben ik bang dat die nog even op zich laat wachten. Deze week nog even druk (het zal eens niet) en zaterdag gaan we een week op vakantie naar Sanya, even helemaal tot rust komen...pff, kan niet wachten. En meteen daarna komt een vriend van ons logeren. Dus wordt begin december denk ik...ik kan bijvoorbeeld woensdagmiddag 9 december?

X Ryanne

Fiona Teeuw said...

In Amsterdam willen ze de "wildgroei" tegen gaan door de prostituees te registreren. Alleen geregistreerde dames mogen hun beroep beoeffenen.
Misschien ook een goed idee voor bij jullie in HK. Anders wordt het misschien dan toch tijd voor een woning (met balkon) in een andere wijk?!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails