Friday, November 20, 2009

Wilders

Ik heb een abonnement op het wereld expat magazine. Elke maand komt het digitaal mijn huiskamer in Hong Kong binnen. Leuk om te lezen. Je blijft op de hoogte van wat er in Nederland speelt en leuke stukjes van Medelanders die in het buitenland wonen.

Meestal ga ik gelijk door naar "Expat aan het woord" maar nu viel mijn oog op onderstaand stuk dat gaat over het kentekenbeleid van het RDW.

In Nederland is commotie ontstaan over het bericht dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) geen lettercombinatie PVV aanmaakt voor nieuwe nummerborden op auto's. PVV-leider Geert Wilders is woest en heeft in Kamervragen aan minister voor Verkeer Camiel Eurlings gevraagd "of de RDW van de pot gerukt is".

Ik ben verbaasd! Niet over Wilders, want die man spoort niet en dat is al lang bekend. Maar ik ben verbaasd over de reacties van lezers. Je zou toch denken dat men wel overwogen een reactie schrijft. Eentje zonder spelfouten bijvoorbeeld. Dat je wikt en weegt wat je wel en wat je niet kan schrijven. Kwestie van goed fatsoen zou ik denken. Maar nee. Tegenwoordig heet dat vrijheid van meningsuiting.

Ik schrik van die reacties!
Maar dat komt misschien omdat ik niet meer in NL woon en dus niet zoveel meer mee krijg van het nieuws. En misschien komt dat omdat ik uit een Indisch gezin kom en dus niet 100% Nederlands ben. En misschien komt het omdat Ben toen hij nog maar 4 jaar oud was kreeg te horen van een overbuurvrouw "Rot op naar je eigen land!". En misschien komt dat omdat we Moslim vrienden hebben. En misschien komt dat omdat ik zelf in het buitenland woon en me niet kan voorstellen dat wij hetzelfde behandeld zouden kunnen worden. En misschien komt dat als je niet in NL woont, ineens blijkt dat het hele universum NIET om NL draait.

Maar ik krijg daar kippenvel van... Wat is er toch aan de hand met Nederland??

4 comments:

Yvon said...

Je bent het ontwent, Ans. Nederland is nog gewoon Nederland. Dergelijke zaken waren er al voor jullie naar HK gingen, alleen hebben nu meer mensen de weg naar I-net gevonden om daar hun gal te spuwen;-) Eerder riepen ze in de omgeving, nu spuien ze op het net.
Dus komt het meer aan de oppervlakte. Of ik het er mee eens ben?? Nee, verre van!! laat een ieder in zijn/haar waarde!

Mickey said...

Sanne en ik hadden het er gister ook over. Die ongenuanceerde, soms zelfs ronduit domme reacties die je ziet! Wij hadden het in dit geval over de telegraaf online. En kwamen ook tot de conclusie dat het er waarschijnlijk altijd wel was, maar nu breder zichtbaar is. Waardoor het lijkt op de een of andere manier dat het wel okee is. Which it IS NOT!!!

Ans said...

Ja die Telegraaf online spant echt de kroon met ongenuanceerde reacties. Daar had Chiel het ook al over.
Ik denk dat jullie allemaal gelijk hebben. Het was er al maar nu is het meer zichtbaar. En ik ben het ontwent. Maar ik kan me niet herinneren dat mensen toen ook zo grof in de mond waren...

ARLENE VOOGD said...

Ach zus, sinds 1 september werk ik 2 dagen per week in Lelystad en dan merk je ook dat bv hier op de Veluwe het nog heel erg meevalt,op het schoolplein in harderwijk hoor je ook wel taalgebruik waar je van schrikt maar als ik het taalgebruik en de omgangsvormen in Lelystad zie....echt ik kan er maar niet aan wennen en zit er boven op,maar als je er iets van zegt kijken ze je aan alsof je van mars komt!Men vindt het gewoon en waarom mag het niet,je medeleerlingen uitschelden voor K..wijf of K.....wijf,bedoel er niets mee!
Maar........kijk naar een gemiddeld programma van een omroep of cabaretier....Nederland is zich zelf kwijt zelfs kamerleden en ministers doen er aan mee!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails