Tuesday, November 10, 2009

Natte voeten

Voor de verandering heb ik weer eens een lekkage. Ik zeg het verkeerd, ik heb thuis weer een lekkage. Ik niet. Ik weet hoe ik lekkages kan voorkomen. Dan ga ik naar het toilet...en laat daar nou net een lekkage zijn!

Vanmorgen toen ik wakker werd en met de nog warme blote voetjes de badkamer in liep, stond ik ineens in een enorme plas koud water! Gedver. Het eerste wat ik deed was naar boven kijken. Daar boven in het plafond is het een een warboel van afvoerpijpen. En na de weken van lekkages met de airco was het eerste wat ik dacht "Afvoerpijp gesprongen!"

Met gevaar voor eigen leven, stond ik nog slaapdronken op het randje van het bad. Voorzichtig voelen of het plafond ook nat was, maar nee, kurkdroog. Dus toen begon ik toch maar eens te gluren rondom de toiletpot. Maar ik weet niet waar ik naar kijken moet. Eigenlijk hetzelfde als dat ik naar een nieuwe auto zou staan te kijken. Beetje erom heen lopen, zo af en toe tegen de pot schoppen, maar ik kon niets vinden. De vloer weer droog gemaakt met de handdoeken die Chiel net had gebruikt en toen toch eerst maar aan de koffie.Toen ik later terug kwam van de bloemenmarkt (waar trouwens alles al in kerstsfeer is!!) liep ik weer naar mijn badkamer. Potver. De hele vloer weer drijfnat. Nadat ik de bloemen in het water had gezet, de vloer weer had gedroogd, het waterreservoirklepje (...mooi woord voor galgje bedenk ik me ineens...) open had gemaakt en daardoor nu een pracht van een bloedblaar op mijn duim heb overgehouden omdat het klepje dicht viel, ben ik toch maar weer naar beneden gelopen.Mijn grote vriend van de lobby liep gelijk mee. "Oh miss Hong, it's wet!" Nee echt? Zou je denken? "No airco?", vroeg hij. Nee, daar lag het niet aan. Maar hij zag wel dat de voordeur knop ook ineens los lag. "We'll fix that too!", zei hij stoer. Een halfuurtje later kwam een mannetje. Met op zijn hoofd een oude handdoek (huh?!) als zonneklepje gevouwen. Het toilet is weer klaar voor gebruik en nu is hij bezig met de voordeur. En die handdoek heeft hij nog steeds op zijn hoofd!

2 comments:

Fiona Teeuw said...

Die handdoek draagt Mr. Handy-man vast omdat de nattigheid meestal wel van boven komt.... Maar gelukkig is hij van alle markten thuis!

Mickey said...

Zucht. Ans, we hebben weer wat gemeen :-).
Zondagmiddag, exact hetzelfde verhaal. Ons toilet. Alle handdoeken nat met blauwe vloeistof, want ze stoppen hier een kleurtje in t water. Tot twee x toe. Gelukkig was manlief thuis en meldde ons technisch mannetje later dat hij wel met pensioen kon, t was goed gemaakt door Jaap. Whatever it was.
Ik zal je voortaan bellen als we zoiets hebben. Dan weet je waar je op voorbereid kan zijn, hihi.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails