Tuesday, July 20, 2010

Heet, heter, heetst


Vanmorgen vroeg hebben Chiel en ik gelopen over de boulevard. Om half zeven op precies te zijn. Ik volg mijn schema met dodelijke precisie en ik heb geen tijd om te wachten totdat het koel wordt. 2 maal 15 minuten stond op het programma. En IK HEB HET GEDAAN!!! YEAH!!! Die 15 minuten hebben me de hele week al aangestaard en ik kreeg het Spaans benauwd bij de gedachte alleen al maar gelukkig heeft Chiel me de laatste 3 minuten kunnen motiveren om niet op te geven. (Hij heeft wel alle zeilen moeten bijzetten hoor!)

Wie had nou ooit gedacht dat IK, 15 minuten achter elkaar zou kunnen hard lopen? Het was niet makkelijk maar ik heb niet opgegeven en dat is een overwinning op mezelf! Toen we terug liepen vertelde Chiel me dat ik 5.1 km heb hardgelopen en dat mijn gemiddelde snelheid 7.6 km per uur was. Maar dat hij ook blij was toen de tijd om was want het was HEET! (30 graden, volop zon, briesje)

Thuis gekomen heb ik eerst een liter water opgedronken, toen gedoucht om kwart over 10 in de lobby te staan. Mickey en ik gingen naar Cheung Chau Island. Vooraf hadden we allemaal plannen. Op het strand hangen, ander strandje zoeken, beetje shoppen, maar terwijl we naar de ferry liepen bleek wel dat het weer niet echt meezat. Pfff, wat was het warm!


Op het zonnedek van de ferry hebben we het ook niet al te lang volgehouden want het werd steeds HETER. Toch maar de airco in en we keken elkaar aan van "is dit wel een goed idee?!" maar de boot was al afgemeerd richting Cheung Chau. (33 graden, volop zon)



Bij aankomst zijn we eerst gaan eten op een schaduwrijk plekje aan de boulevard. Heerlijk gegeten maar de zon bleef branden. Het strand hadden we al opgegeven en dat strandje zoeken zat er nu ook niet in. Het strand was ook nagenoeg leeg op een enkele idiote gweilo na die zonder enige bescherming lagen te bakken in de zon!


 Mickey liep zelfs als een echte chinees met een paraplu tegen de felle zon. Wel kleur gecoördineerd! Prachtig Lila!  Maar het kan altijd gekker zoals je op de foto's kan zien!



Er zat maar 1 ding op. Naar Mc Donalds voor een ijsje! We zijn eigenlijk gelijk de boot weer opgegaan want Mickey stoomde op als een dimsummetje en de zon was onverbiddelijk. Het was nu echt op z'n HEETST! (36 graden, volop zon, geen wind) 

Bij de ferry terminal op Central zijn we gelijk een taxi ingestapt waarvan de airco op max stond. Geen zin meer om ook maar iets te doen. We hebben het wel even gehad met die "very hot weather warning" 
Gelukkig staat voor de aankomende 4 dagen regen/onweer en een typhoon gepland! Echt waar. Het stond zelfs op een bord in de lobby!


Have a nice day!
 

1 comment:

simone said...

Wauw goed man

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails