Sunday, July 18, 2010

It's a beautiful day!

Wat een prachtige zonsopgang! De hemel is rood gekleurd en de gebouwen op HongKong Island hebben een koperen gloed over de glimmende glazen gevels. Het lijkt net of je in een ansichtkaart rond loopt!

Chiel loopt al buiten en ik ga hem zo achterna. Hij was al om 5 uur wakker. En om half zes liep hij de deur uit. Hij wil 21 km hard lopen. Ik ben ietsje trager, hihi, maar ik moet toch haast maken als ik buiten op de boulevard een foto wil maken van dit prachtige plaatje.

Ik kleed me vlug om, zet de grootste mok die ik kan vinden onder het koffiezetapparaat, zoek m'n spulletjes bij elkaar en 10 minuten later loop ik de voordeur uit van de Pinnacle gewapend met mijn mok koffie. De laatste dronken kroeg bezoekers zwalken over de straat en ik manoeuvreer me handig tussen hen door.


Ik ben te laat. De zon is al verder achter de horizon vandaan gekropen en de knalrode gloed heeft plaats gemaakt voor een gouden kleur. De hemel is strakblauw en er staat geen zuchtje wind! Zelfs het water in de haven lijkt niet van plan om in beweging te komen. Het lijkt wel een spiegel die hier en daar door ferry's wordt doorkliefd. Prachtig!


Ik voel iets medelij opkomen. Chiel wilde zo graag een halve marathon lopen. Gisteren was het stukken kouder, waaide het hard en regende het zo nu en dan. Perfecte condities. Zelfs op het weerbericht hadden ze voor vandaag het minder warm met meer wind voorspeld. Ik denk niet dat hij 21 km gaat hardlopen...het is te warm...


Op de railing langs de avenue of stars hangen wat mensen. De een is dronken en de ander geniet van het uitzicht. Hier en daar zie ik vooral oudere mensen joggen of powerwalken. Je zou niet zeggen dat het pas kwart voor zes is! Naast een fanatieke visser vind ik mijn plekje om eerst de koffie maar op te drinken. Lekker. Mijn ogen gaan steeds verder open...oh wat een prachtige morgen!


Na de koffie is het tijd voor een wandelingetje. Ik slenter naar de startferry. Vergezeld door U2 die 'it's a beautiful day' door mijn ipod galmt. Hoe toepasselijk! Er staan wat groepjes mensen die Tai Chi aan het beoefenen zijn.  En zo nu en dan wordt ik ingehaald door sportievelingen die aan het joggen zijn. Nou voor mij niet vandaag. Ik heb gisteren hard gelopen...4.9 km in 37 minuten!

De stoep voor de Starferry is veranderd in een logistiek centrum! Stapels met vers gedrukte kranten worden van links naar rechts versleept. De stoep ligt bezaait met bindtouwtjes en folders. Er staat zelfs al een rij om de Starferry op te mogen want de hekken zijn nog gesloten! Wat een andere wereld is het toch om 6 uur 's ochtends!


Ik slenter weer terug naar de trap. Een Chinese dame komt aanrennen met in haar hand een touwtje waar een flinke vis aanhangt. De andere hengelaars (ze gebruiken eigenlijk geen hengel maar alleen een touwtje met een haak...hengelaar is misschien een verkeerd woord...) kijken vol bewondering naar haar vangst. Ik steek mijn beide duimen op. "Good job!", lach ik.


Als ik net bij de trap sta en achteruit kijk, zie ik in de verte Chiel aan komen. Hij is doorweekt. Als hij zijn flesje water onder een struik vandaan haalt gaat hij op de trap zitten. "Ik kap ermee...geen zuchtje wind te bekennen en het is bloedheet...", zegt hij. "Jammer. Ik had graag Jesse een sms gestuurd met mijn tijd", zucht Chiel. (Jesse loopt een halve marathon in Thailand as we speak...)
"Ach, volgende keer beter," antwoord ik. "Kom. We gaan aan de koffie thuis."

Ik kijk nog een keer om over de haven. Wat een prachtig gezicht. Dit is een mooie zondag!

Have a nice day!
 

1 comment:

simone said...

Heerlijk he, zulke dagen. Hoop dat de rest van de dag ook zo is verlopen. XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails