Friday, July 23, 2010

Warnings

Hong Kong staat bekend om zijn georganiseerde levensstijl. Het lijkt misschien anders als je door de oude straatjes loopt, maar alles is hier onder controle.

De laatste week hebben we de een na de andere 'warning' gekregen. Hot weather warning, Very hot weather warning, Typhoon warning 1 en 3, Amber Rain warning en Black Rain warning (amber, red en black) , Thunderstorm Warnings, Landslide warnings en Flooding warnings.



Het lijkt misschien een beetje overdreven maar zoals gisteren de hemel zich opende, zo hebben we het nog maar weinig gezien! De regen kwam zo hard naar beneden dat straten onderliepen, kantoren en huizen schade ondervonden van de regenval, bomen afknapten, en verkeer stil stond. Je kon geen hand voor ogen zien vanwege de muur van water die naar beneden kwam! En dan is HK er relatief goed vanaf gekomen...In China hebben ze opnieuw een zware klap te verwerken gekregen...



Vandaag lijkt het alsof er een beetje rust in de tent is gekomen. En hopelijk blijft dat ook even. Vandaag start het "Dragon Boat Carnaval" recht voor ons huis!



Have a nice day!
Enhanced by Zemanta

3 comments:

Mickey said...

wij hebben vol uitzicht op de dragonraces. If you wanna watch...de deur staat open!

Arlene said...

Nou zeg zoals alles is in HK alles XXL zelfs een regenbui,wel indrukwekkend om te zien.
Ik kan even je blog niet volgen ga maandag voor 10 dagen naar Italie!
XXX Arlene

miss honeybee said...

Fijne vakantie Arlene!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails