Wednesday, July 07, 2010

NL - Uruquay

Wat een geweldige voetbalavond hebben we weer meegemaakt!

Het begon met een Wiener Schnitzel in de Duitse Biergarten. Jesse had zijn pre-oranje shirt al aangedaan dus dat was lef hebben! In het oranje een Duitse kroeg in.


Vervolgens naar huis. Bijslapen en ons mentaal voorbereiden op de wedstrijd. Ons kroegje lag er helemaal verlaten bij. Nauwelijks een Chinees te vinden. Of Nederlander wat dat betreft. Half drie 's nachts is ook geen tijd om een wedstrijd te kijken, toch?


Ik stond buiten een sigaretje te roken toen ik in de lobby van het Stanfort Hillview Hotel, wat tegenover de kroeg staat, 4 oranje mannetjes zag lopen. He! "KOM HIER HEEN VOETBAL KIJKEN!", riep ik. En voor dat we het wisten zaten we gezellig aan tafel te babbelen met 4 Delftse studenten die hier met school op studiereis waren.


Ook druppelde er een paar Chinesen binnen die duidelijk voor NL waren. Het oranje shirt gaf het weg, hihi... En even later stapten Mickey en Jaap binnen. Zij hadden ook voor geslapen en na een kop koffie waren ze nog wakker ook! Helaas hebben Michael en Cynthia het niet gered. Nog last van jetlag bij hun en kleine Micah en een goede nachtrust was hoog nodig. (het zijn ook geen echte nederlanders!)


Met z'n negenen galmden we het Wilhelmus door de lege kroeg en het kippevel stond op de armen. De 3 Chinesen keken ons met verwondering aan. "Wauw, that's beautiful", zei eentje tegen me.

Wat een spanning en wat een ontlading bij het eerste prachtige doelpunt van van Bronkhorst. De deuren van de kroeg gingen dicht want die 9 man maakten behoorlijk kabaal! Het alom bekende lied... " La, la, la la, laaaa"..., werd ingezet en 'doe nog maar een biertje' gedronken.


Het was effe stil toen er gelijk gemaakt werd. Met ontzetting zaten we te kijken naar die enorme schop recht in het gezicht van Danny de Zeeuw, maar de ontlading was des te groter aan het eind van de wedstrijd. De polonaise werd buiten ingezet, ik werd opgetild en kreeg een dikke kus op mijn wang van een student, "La,la,la,la laaaaa", kwam ettelijke malen voorbij, echt een super nacht!!


Zondag staan Chiel en ik er alleen voor. Mickey en Jaap kijken naar de finale op Phuket, Jos en Irma rijden als een idioot rond in de USA om een tv MET ESPN te vinden en Jesse gaat naar het Museumplein in Amsterdam!

We denken erover om maar in de Biergarten naar NL-Duitsland te gaan kijken....



Have a nice day!

1 comment:

Arlene said...

Helemaal GEWELDIG, het was hier dan wel geen Museumplein maar het vuurwerk en de Vuvuzela's maakten het hele dorp gek!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails