Thursday, July 08, 2010

Hot weather

Net zoals in NL hebben wij hier op dit moment ook een hittegolf. Het is echt zinderend heet en voor je lol buiten lopen is op dit moment not done.

Er zijn zelfs al doden gevallen en meer dan 1200 man opgenomen! Zo is er een buschauffeur met een zonnesteek opgenomen. Hij kon nog net de bus met passagiers veilig aan de kant zetten en toen viel hij bewusteloos neer. En een chauffeur van een minibus is overleden. Men mag namelijk niet een bus/vrachtwagen/auto stationair laten lopen in HK tijdens het wachten. Dus als een buschauffeur moet wachten totdat hij volgens het schema moet vertrekken gaat de moter af. Dus ook de airco...


Vanmorgen ben ik naar het zwembad gegaan omdat de ongedierte bestrijding kwam. Na het sprayen mag je tenminste 2 uur niet je huis in en om nou de stad in te gaan met deze hitte zag ik niet zitten. De hot weather warning is al een hele week van kracht. Gisteravond om 11 uur was het nog 34 graden!


Maar wat was dat lekker! Lekker plompie in, plompie uit. Wel lekker in de schaduw want in de zon zitten is echt niet leuk meer. Je brandt weg waar je bijstaat. Mickey kwam ook nog even zwemmen en toen zagen we een halo rond de zon. Heel bijzonder. Ik heb mijn zonnebril voor de camera gehouden anders was er niets te zien.



Have a nice day!
Enhanced by Zemanta

5 comments:

simone said...

Ja dat weer weet wat, hebben sinds bijna 2 weken ook eigen plompie, en idd heerlijk in en uit!!! Onder party tentje, koud drankje bij de hand nou wat wil een mens dan nog meer?

Fijn weekeinde

Arlene said...

Ha ha ook ik ben gezwicht en heb een bad geinstalleerd in mijn achtertuin,net groot genoeg om op mijn luchtbedje heerlijk op te dobberen,parasol er boven en genieten!Het is nu al zo heet!Het gaat vandaag tot 35* worden,je zal maar vakantie hebben:)

miss honeybee said...

Wat lekker! Maar toch wel met een cocktailtje erbij mag ik aannemen?

Lody said...

Wat heerlijk allemaal, lekker genieten van water. Ik doe het gewoon aan het Engelenmeer of zo. Maar da's dan ook fijn.

Keep cool :)

liefs,
Lody

Joke80 said...

Het is inderdaad wel warm he? Schrok me kapot toen in dinsdag uit Bangkok terug kwam! Liep ons huisje in en dacht dat het een sauna was... Ik ga zometeen toch maar een taxi scoren om te gaan werken, fietsen lijkt me nu niet zo'n strak plan ;) xx

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails