Friday, July 02, 2010

Voetbal

Jetlag is vervelend. En lastig. Zie hier het resultaat! T'is nu bijna 4 uur 's nachts en ik ben al 2 keer doodmoe naar bed gegaan en 2 keer na een half uur maar weer het bed uitgestapt. Bah. Overdag lig ik niet op de bank juist om mezelf maar flink moe te maken maar het helpt helemaal niets. En natuurlijk schrik je om 11 uur 's ochtends wakker omdat je zo laat, of beter gezegd zo vroeg, in slaap viel.

Maar goed. Wat ik wou zeggen...

Stel je voor...je woont in HK en wil dolgraag het WK voetbal volgen op tv. En omdat we toch rechtop zaten om 3 uur 's nachts vanwege de jetlag, wilden we het onaangename maar met het aangename verenigen.

Dat zou moeten kunnen ware het niet dat wij nou net de verkeerde provider hebben uitgezocht. We zijn namelijk aangesloten via de PCCW op internet en tv. Wij dachten toen dat dit een goede keuze was omdat ze enorm veel reclame maakten voor sportkanalen en voetbal in het bijzonder! Maar rechtstreekse uitzendingen ho maar. We hadden voor Cable tv moeten kiezen...

Ja ze hebben wel ik weet niet hoeveel sportkanalen, ik denk wel 20! En daar kan je, als je je echt dood verveeld, kijken naar b.v. golf (boooring!), cricket (snap daar echt geen snars van), tennis ( nou d'as wel leuk), squash, highschool basketbal uit de VS en jazeker naar voetbal! Daar hebben we de duitse, spaanse, engelse en italiaanse eredivisies! Geweldig maar daar koop ik niets voor. Zelfs op Eurosport, ESPN en StarSports geen WK voetbal te zien.

Maar raad eens wat we wel hebben? Goal tv! En daar kunnen we kijken naar....tadada...De Nederlandse Eredivisie! Niet gelijk een gat in de lucht springen want wat ze laten zien zijn de wedstrijden van 2009!! Geweldig. Daar zaten we nou net op te wachten!


Uit nood hebben Chiel en ik net gekeken naar Ajax - PSV uit 2009. Grappig maar niet actueel. Ik zag net dat ze FC Twente  tegen Helmond lieten zien. Nou ja zeg!


In ieder geval gaan we morgen hier in de buurt in een kroeg zitten om naar voetbal te kijken. Ach nu ik toch bezig ben...

Ik ging dus vanmiddag samen met Mickey een tafel reserveren voor morgenavond. We willen tenslotte zien hoe Nederland die Brazilianen naar huis tikt! En door schade en schande wijs geworden met het EK waar we geen plek meer konden vinden, wilden we dit voor zijn. We liepen naar een piepklein kroegje waar wij al eerder naar het WK hebben gekeken. Lekker rustig plekje in een doodlopend straatje. We hadden geen zin meer om in een overvol Grappa's te zitten. Die bitterballen geloof ik wel, zo lekker waren ze nou ook niet. En ik kan ook heel goed zonder die andere ballen...

"Can we book a table for tomorrow night?" Tuurlijk! Geen probleem! Dat is dan 150 hkd per persoon! "Wat?!" Die slimme Chinesen ruiken geld! Je krijgt dan wel 2 gratis drankjes. Normaal zit er niemand maar omdat de gewone tv geen voetbal uitzendt, zitten ineens al die kroegjes vol. Slim. Heel slim. Maar het trekt wel het bloed onder je nagels vandaan...

Hoe dan ook, we gaan er een leuke avond van maken!


Have a nice day! (Gaap, gaap) 
 

3 comments:

Mickey said...

ik heb mn oranje 'holland' hoed vast op. En 't is pas negen uur smorgens :-).Dat moet goed gaan, vanavond. Gezellig!

miss honeybee said...

Chiel is in het oranje naar Shenzhen gegaan, hihi.
En raad 's wie er vanmorgen om 7 uur in het oranje op de boulevard liep? Juist! MOI!!!

Anja said...

hallo daar, we vertrekken morgen naar HK. Zou toch erg leuk zijn als we dinsdag de halve finale ergens bijwonen. Hoor het graag.

Groetjes,
Michael

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails