Monday, March 24, 2008

1e Paasdag

Vandaag was een hele leuke dag! Er gebeurde zo veel en het meeste kwam onverwachts!

Vanmorgen hebben we heerlijk uitgeslapen. Echt lekker. Chiel had eitjes gekookt, toast en koffie gemaakt en toen ging de telefoon. Jesse was voor een dagje weer in HK. Of we zin hadden in een snelle lunch want hij zou over een uurtje in TST zijn. Tuurlijk. We hadden net het ontbijt op maar effe gezellig bijpraten is altijd leuk!

Terwijl we naar Wildfire liepen, ging de telefoon opnieuw. Het was Suzan deze keer. Of we misschien tijd hadden om koffie te gaan drinken want haar vriend was op bezoek en het zou leuk zijn als we kennis konden maken. Ze hadden vannacht in het Panorama Hotel overnacht wat bij ons aan de overkant van de straat staat. Leuk! Afgesproken dat we elkaar zouden ontmoeten bij Wildfire.

Zo gezegd, zo gedaan. Aan de koffie met z'n allen, lekker bijpraten, en afgesproken dat we van de week nog even met Suzan en haar vriend gaan eten. Toen moesten Chiel en ik weer vlug naar huis want om 2 uur zouden we gaan schaatsen met Cynthia en Michael. Wij naar Elements, het super grote nieuwe shoppingmall in Kowloon waar ook een schaatsbaan in is. Het is werkelijk waar een prachtig winkelcentrum waar heel veel kunst tentoongesteld is.


Eenmaal aangekomen, zagen we Cynthia en Michael al staan. De schaatsbaan zag er puik uit en naar HongKong's gebruik was het weer prima geregeld. Een paar schaatsen kan je huren voor 10 hkd. (minder dan een euro!) en het gebruik van de schaatsbaan betaal je per minuut met je Octopuskaart. 1 hkd per minuut!Als je de baan opgaat, haal je je Octopuskaart langs het displaytje en als je eraf gaat weer. Ik heb dus voor 25 hkd (2.30 euro) 15 minuten geschaatst, nou ja langs de boarding gehangen.
Het was wel erg wennen hoor, dat schaatsen. Ik denk dat ik zo'n 20 jaar geleden voor het laatst op schaatsen stond! Maar goed, alles is goed gegaan en niemand heeft wat gebroken.

Toen ik aan de koffie zat, ging opnieuw mijn telefoon. Ditmaal was het Andy die zijn nieuwe Skype telefoon wilde uit proberen. Het blijft vreemd dat je zover van huis gewoon zit te praten via de computer.

Het was ondertussen 4 uur geworden. Hoog tijd om naar huis te gaan want Cynthia en ik zouden naar AVEDA spa gaan om een facial te krijgen. Heeeeerlijk! We zijn weer verwend! Anderhalf uur heb ik cremepjes, stoom, olie en meer over mijn huidje gesmeerd gekregen.
We kwamen ook allebei als herboren weer de spa uit.

Toen weer vlug naar huis want om half acht zouden we met z'n allen gaan eten. Opnieuw in Elements, maar dit keer in RoofGarden. Dit verklaart iets meer uitleg.
Jesse, een grote fan van de Dirty Duck, had gehoord van Annie die daar werkt, dat haar man werkzaam is in Diamand. Een Italiaans restaurant boven op het dak van het winkelcentrum. Volgens haar moesten we daar echt eens gaan kijken.

We kwamen via de lift op het dak uit en wat we daar zagen was echt een verrassing! Een plein met palmbomen, een fontijn, restaurantjes en barretjes en lichtkolommen die elke minuut van kleur veranderden! Onvoorstelbaar! Zag er helemaal goed uit en niemand van ons had enig idee van het bestaan van deze daktuin!

We werden als echte VIP's behandeld. Kregen de beste tafel van het huis en werden helemaal verwend. Het was super! Annie kwam later ook bij ons aan tafel zitten. Ze was de hele nacht zenuwachtig geweest omdat ze bang was dat wij het niet leuk zouden vinden.

Nou we vonden het geweldig! Niet goedkoop maar wel een unieke locatie en het eten en drinken is daar geweldig. Een echte aanrader!

Later gingen we nog naar Stormies aan de overkant van het plein, want daar werd voetbal uitgezonden en Michael kon zich niet meer beheersen. Hij is een grote fan van Manchester United en gelukkig wonnen ze ook.

Cynthia en Michael gingen na het voetballen naar huis. Moe en een zere rug. Lekker slapen dus. Wij gingen nog met Annie naar All Night Long op Knutsfort Terrace. Haar vriendinnen van de Dirty Duck, kwamen een voor een naar All Night Long en we hebben nog een drankje genomen met z'n allen. Toen was het ook voor ons tijd om naar huis te gaan.
Jesse gaat vandaag naar Shanghai voor zakenbezoek en Chiel moet gewoon werken. Thuis weliswaar maar toch.

Het was echt een superdag!

1 comment:

Arlene said...

Alweer een dag met een gouden randje daar in HK!!Alleen dat schaatsten meg wel iets pittiger hoor!
Liefs Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails