Thursday, March 13, 2008

Golden Rice

Chiel kwam terug uit China rond 8 uur en we wilden gelijk gaan eten. Ik barstte van de honger (ben weer bezig met op de calorietjes te letten) en Chiel had niet eens lunch gehad vandaag.

Ik stond op de gang op de lift te wachten en hoorde Jos praten. Ik wilde op de deur kloppen maar de jongen was zo druk (althans dat dachten wij!) dat we hem maar lekker aan de telefoon hebben gelaten. Veel te druk.
Een Sushi-bar bij de 7/11 winkel.

Waar ik zin in heb? Sushi! Gezond, snel en heerlijk! En het stikt van de sushi-tentjes hier in TST dus dat zit wel goed. We wilden naar Sushi-One gaan en terwijl we op weg waren daarheen, liepen we langs een ander Sushi-restaurantje. Geen belt (lopende band waar sushi op staat en langs komt) maar gewoon tafeltjes en het zag er schattig uit.
Kijk, ik hou wel van service. Dat heb ik hier in Hong Kong gaan waarderen. Alles gaat snel en daar houden we wel van. Maar als je binnen komt en de volledige staf roept in eens "Welcome!" daar kom ik maar niet overheen! Dat blijft heel bijzonder.

Dit tentje was net open. Spiksplinter nieuw dus. Het tafeltje achter ons werd gebruikt om de staf een contract te laten ondertekenen. Zo nieuw dus nog!

We kregen een menu in onze handen gedrukt, er werd hete thee geschonken en de jongen vroeg gelijk of hij ons kon helpen met bestellen. Je hebt namelijk verschillende kleuren "kladblokjes" waar alle gerechten op staan. Die kruis je aan en dan krijg je binnen minuten het bestelde eten op tafel. We hebben ons iets laten gaan, hihi. Tempura, misosoep, sushi, sashimi en ik zag iets van "Golden Rice".

Ik vroeg het aan de kelner wat dat nou was. Hij vertelde dat het een balletje rijst was ter grootte van een tennisbal met vis erin. Dat mocht ik zelf kiezen; zalm, tonijn, garnalen alles kon, en dan, althans zo begreep ik het...zou hij goudbruin gebakken worden.

Mijn verbazing was groot toen bleek dat de rijstbal bekleed was met BLADGOUD!!! Kan je je voorstellen? Mijn darmen zijn nu dus van binnen bekleed met BLADGOUD!! Ha ha ha, wat een mop! Maar het was wel lekker!!

Tijdens het eten kwam de eigenaresse nog even vragen hoe wij het eten vonden. Nou geweldig! Heerlijk gegeten en we komen zeker nog eens terug. Als je nagaat dat we 2 tafels vol hadden staan, inclusief bladgoud en daar 300 hkd voor hebben betaald!

Toen we weg gingen werden we weer door de volledige staf uitgezwaaid. Dus tijd voor een kopje koffie! Toen zag ik pas dat Jos had gebeld. Ik belde gelijk terug en hij ging nu in z'n eentje eten. Sneu. Om het goed te maken heb ik maar een ontbijtje gekocht voor hem bij Delifrance. Die jongen leeft nog op de restanten die Irma in de koelkast heeft gezet.

We kwamen hem tegen op de terugweg. Hij zat bij ons Thaitje. Hij had geen idee wat hij had besteld. "Doe maar wat in de pan zit!" Hij had haast. Hij moest nog wat werk-dingen doen en wilde het thuis opeten. Hij kreeg keurig een bakje eten mee in een plastic tasje. De inhoud is nu nog onbekend...maar het zat in de pan!

2 comments:

Anonymous said...

hallo fam voogd ik vind dat jullei onze jos goed in de gaten houden of hij goed eet
de restjes van irma zullen nu wel op zijn

jan reinders

Anonymous said...

ans heb je achtergrond van je site in een andere kleur gemaakt
het verhaal is niet zo scherp te lezen als voorheen vind ik

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails