Tuesday, March 11, 2008

Jan Jaap van der Wal

Gisteren mochten we naar het Jardin House in Central. We hadden kaarten gekocht voor een optreden van Jan Jaap van der Wal. Ik had er al niet zo heel veel zin in want het optreden was georganiseerd door de Nederlandse Vereniging in Hong Kong en ik zag er vreselijk tegen op om daar naar binnen te gaan. Ik had een beetje te snel "Ja" gezegd.

Ik heb daar wat tegen. Mijn haren gaan subiet recht overeind staan als ik zo'n grote groep Nederlanders bij elkaar zie staan en ze hoor brallen over van alles en nog wat.
Begrijp me niet verkeerd. Het is een goed ding dat er zoiets bestaat, ik weet zeker dat er mensen zijn die heel veel aan zo'n vereniging hebben, zeker als je in je eentje naar HK verhuist, dat ze leuke zeil-weekenden organiseren met de leden en dat de wijn-proef-avonden geweldig zijn, en dat het "netwerken" op zulke avonden van grote waarde kan zijn, maar voor mij persoonlijk hoeft het niet.

Maar goed we gingen toch. De kaartjes waren betaald (we blijven nederlanders natuurlijk) en Jan Jaap leek ons wel leuk. We stonden in de rij en achter ons stonden wat nederlanders en voor ons een stel die riepen: "Egbert! Man wat enig dat ik jou ook hier zie! Kom eens hier heen! Je krijgt nog wat munten van mij kerel!"
En zo geschiede dat onze medelanders de helft van de rij voor bij liepen. Ik kan daar niet tegen. Dus zei ik: "Goh, het zijn niet alleen de Chinezen die meester zijn in voor kruipen!"
Ze moeten het gehoord hebben en waarschijnlijk heel verstandig, gaven ze daar geen sjoege op, want ik was flink geirriteerd.

We vonden een plekje aan de zijkant. Het laatste tafeltje tegen de muur. Goed beeld op het toneel. Perfect. Lekker een bakkie koffie erbij en we zaten te wachten op wat er zou gebeuren.
Komen er 5 mensen onze kant op lopen. Ze wilden precies voor ons gaan zitten, waar geen plek was, dus dan maar staan. Precies voor mij! Grrrrr.... Waarschijnlijk hadden ze toch wel door dat wat ze wilden gaan doen, niet helemaal charmant was dus liepen ze na een poosje verder.

Terwijl ik daar zat te wachten, werd ik er niet goed van. Ik ben geen mens voor verenigingen. Te veel koude kak tegelijkertijd.

Jan Jaap kwam op. Hij is echt grappig. Stak flink de draak met de Fortis bank en de ABN-Amro en toen het echt leuk begon te worden, was het pauze. Jammer. Dat vond Jan Jaap ook.
We hebben een sigaretje buiten gerookt en zijn toen naar huis gegaan. Chiel was eigenlijk wel moe en ik kon het niet meer opbrengen om naar binnen te gaan.

2 comments:

ARLENE VOOGD said...

Hoi Ansje de irritatie druipt er van af.Erg he dat er momenten zijn dat je het liefst zou verloochenen dat je ook Hollander bent.En vooral in het buitenland doen ze dan zo overdreven.Nou ja dat weet je nu ook weer,voor jou geen lidmaatschap van de hollandse vereniging!

Anonymous said...

Heb je alweer een nieuwe lay-out?

xx linn

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails