Wednesday, March 19, 2008

Bijna PasenHier in Hong Kong zijn ze niet zo van de Pasen. Tuurlijk zie je hier en daar wel een verdwaald paasei, of een Paashaas maar dan heb je het toch wel gehad. Ze doen er niet echt veel aan. Ik denk dat het weinig comerciele waarde heeft. Het leven gaat ook gewoon door hier. De kantoren zijn weliswaar gesloten op vrijdag en maandag, maar de winkels zijn gewoon weer open.


We waren trouwens net met Herr Reinders onze klant, om 20.00 bij de juwelier. Hij wilde een ring kopen voor zijn vrouw. Hij vond er eentje, alleen bleek de ring iets te groot te zijn. Geen probleem, zei de juwelier. Hij zou hem gelijk even kleiner maken, of we de ring konden ophalen om 23.00 uur! Blijkt dat de openingstijden van de juwelier van 8.20 AM tot 11.20 PM zijn! Elke dag!


Als Hong Kong geen Pasen viert, dan doen we het zelf wel. In huize Honig hebben we een paaspalm! Met dank aan Simone! De eitjes heb ik nog niet gekookt maar zelfs de verf ligt al klaar.


De chinese travelagents maken overuren tijdens de Pasen. Bussen vol met Chinezen overspoelen de Avenue of Stars. Allemaal dragen ze keurig de gekleurde cap die is uitgedeeld zodat de gids kan zien waar zijn toeristen lopen.

Vanavond hebben we weer heerlijk gegeten. Herr Reinders had wel zin in een Italiaantje. Nou wij ook wel! We hadden een plek gereserveerd bij Spasso. Buiten terras op het dak van Harbour City. Helemaal goed.

Jesse wilde ook gaan eten met zijn vrienden maar de Dirty Duck had hij al gehad, en vaker dan 2 keer per week kan ECHT NIET, dus die viel af. Dan naar Aqua. Dat leek hem wel leuk. Prachtig uitzicht over de haven en vandaar zouden ze de lichtshow goed kunnen zien. Helaas geen tafeltje meer vrij, dus hij ging ook naar Spasso. Jos had ook wel zin in een hapje, dus we zaten met z'n allen aan 1 tafel! Heel gezellig.

1 comment:

Anonymous said...

wat doen al die reindersen daar in hong kong
alweer een naamgenoot van ons in hong kong
zal wel geen familie zijn anders had jos het wel geweten.

jan reinders uit het koude natte hardenberg we krijgen met de paasdagen sneeuw dus laat jos maae een extra dikke jas aan doen

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails