Saturday, August 16, 2008

Angkor Wat





Daarvoor kwamen we naar Sien Reap. Om de tempels te zien. Het was voor mij een beetje onwerkelijk dat je ineens zo dicht bij iets bent, wat altijd zo ver weg leek!

Maar....omdat we gehoord hadden van Jesse dat we echt met zonsopgang daar moesten staan, en omdat het in elke travelgids staat dat je dat echt niet mag missen, hadden we de wekker op 4 uur gezet. Damn....da's vroeg!!!

Maar goed, we hebben dat gedaan om 5 uur ontbeten bij het ontbijtbuffet, en om 10 voor half zes zaten we met z'n drieen in een toektoek. Dat was echt lachen en zo krijg je wel een mooi beeld van de omgeving.

Vanaf het hotel was het 10 minuten rijden en de toektoek hadden we gehuurd voor 15 USD de hele dag (tip van Irma en Jos; zij hadden de eerste dag een fiets gehuurd en hadden zo'n 30 kilometer gefiets!)

Mannetje van de toektoek blij en wij blij. De tempels staan op 230 vierkante kilometer verspreid. Als je dat wil gaan lopen heb je wel een maand vakantie nodig. Eerst moesten we langs een loketje om dagpassen te kopen. En daarna was het rechtstreeks naar de Angkor Wat.

Het was super! Prachtig om te zien! Natuurlijk was de zon al op gekomen en hebben we niet echt de zonsopgang kunnen zien maar de lichtval was heel mooi!

Het weer zat ook mee. Ondanks het regenseizoen, geen druppeltje regen gezien. En natuurlijk hebben we andere toeristen gezien maar niet in die mate dat er busladingen te trappelen stonden voor elke tempel. Met eigen vervoer heb je zoveel vrijheid en dat is heerlijk. Plus dat zo'n toektoek lekker wat wind vangt en geloof me...dat kwam goed uit want het was superheet!

De rest van de foto's zet ik allemaal weer in een webalbum.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails