Friday, August 22, 2008

Update 4



Het is nu 9 uur 's avonds. De typhoon cirkelt nu over Hong Kong en gaat richting de Pearl River Delta. De wind is al gedraaid naar het zuiden en het gaat flink tekeer. Het is nog steeds T9 en T10 is ook nog steeds niet uitgesloten.

Het weer is nu veel heviger dan het de hele dag is geweest. Het regent keihard, de wind beukt als een gek tegen de ramen en het gebrul van de wind is goed te horen hier binnen. Het geluid lijkt erg op een fluitketel met kokend water die op het fornuis staat. Ook de schotten die aan de gevel hangen waar de airco's achter staan, maken veel kabaal en bij elke windvlaag denk je dat ze recht door de ramen heen komen. Ik vind het nu niet leuk meer...

Er staat nu ook steeds een mannetje van het management bij je in de lift met een walkie talkie. Voor het geval dat...fijn. De deuren van de liften willen niet meer sluiten en moeten dicht geduwd worden.

Martijn wilde eigenlijk gisteren nog naar Big Wave Beach om te gaan surfen maar als je nu in het zwembad kijkt kan je daar ook best wel surfen. Het water klotst echt heen en weer.

We zijn om 7 uur toch even naar buiten gegaan om te eten. Gelukkig was het Spring Deer Restaurant bij ons op het hoekje open dus we hoefden maar 30 meter te lopen door de regen.
Trouwens heerlijk gegeten! In de Lonely Planet staat dat zij de beste peking eend van Hong Kong serveren! Ik kan je uit eigen ervaring vertellen: Klopt! Das dan toch weer een meevaller.

Buiten kon je wel goed de schade zien die was aangericht. Reclameborden die naar beneden zijn gevallen of nog aan 1 draadje hangen, prullebakken die over de straat heen rollen, bomen die zijn omgevallen, reclamedoeken die heen en weer vliegen en hier en daar dozen die door de wind zijn opgepikt en door de straten vliegen.

We wilden gezellig naar hockey gaan kijken met z'n 4-tjes op de bank, NL-China, maar natuurlijk krijgen we alleen tafeltennis te zien van 2 chinesen. Nou ja de nacht is nog jong zullen we maar zeggen... van slapen komt toch niets...
Ik word gek van die wind!!!!

2 comments:

simone said...

Hoop echt dat de wind gauw gaat liggen, is niet leuks zoiets toch??
Geluk bij een ongeluk is dat je de allerlekkerste Pekingeend van HK, hebt ontdekt is toch ook wat waard én dan nog zo dicht bij huis.

Nou joh, houd nog even goede moed.... komt wel goed schatjes(roosvice reclame)
Dikke smakkerd

Simone

Arlene said...

Nou Nederland heeft gewonnen hoor !Geen wonder dat ze dat niet laten zien :),succes he en volgens alle meteo stations hier gaat het minder worden !

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails