Saturday, August 30, 2008

Een zonnig weekend

Lekker! Voel me altijd anders als het weekend is aangebroken.

Gisteren werkte Chiel vanuit huis. En eerlijk gezegd, had hij niet zo gek veel te doen. Het kantoor in NL had waarschijnlijk een dagje vrij want er kwam geen telefoon of mail binnen. En in Shenzhen verliep alles voorspoedig, dus weinig telefoonverkeer. Lekker hoor.

We hebben geluncht en toen ik Jesse belde kwam hij ook gelijk naar de Food Republic. Echt een geweldig concept! Een soort van plaza (met airco!!) waar winkeltjes/restaurantjes om heen staan. Thai's, chinees, hamburgers, koreaans, vietnamees, dimsum, sushi, tepanyaki, fruit, desserts, curry's...de keuze is groot! Je besteld, je betaald en je gaat aan een van de vele tafeltjes zitten. Simpeler kan niet.

Wij hebben tepanyaki genomen voor 48 hkd per persoon! Voor dat geld krijg je aan de tepanyaki tafel 2 soorten groenten, vlees, een kom rijst en een kom soep! Geweldig toch? En het gaat heel snel. Ideaal als je het dus wel druk hebt zoals Jesse. Je staat weer buiten binnen een half uur.

Op vrijdagavond zijn we naar de Dirty Duck geweest. Ons is ter ore gekomen dat het favoriete restaurantje van vooral Jesse gaat sluiten in oktober. De huur van het pand wordt drastisch verhoogd en dus sluit het restaurant. Jammer. Maar zo gaat het in HK. Bram en Kamilla waren er ook bij en Jos helaas niet. Hij zat in Taiwan.

Na het eten hebben we nog een drankje gedaan in de Pawn-shop. Een geweldig koloniaal gebouw. Super. Daarna naar Spicy Fingers, waar we tot een uurtje of 1 hebben gezeten. Lekker kletsen en mensen kijken. En je ziet wat voorbij komen...je zou daar serieus een reclame filmpje kunnen maken voor plastisch chirurgie! Super kleine en tengere dames met borsten zo groot dat je bang bent dat ze spontaan ontploffen! Je begrijpt er was genoeg te zien!

Om 1 uur wilden we naar huis maar niet voordat we yoghurt hadden gehaald bij Cafe O. Een soort van snackbar waar alleen organische produkten verkocht worden. Muslirepen, salades, vruchtensmoothies...je kent dat wel. Maar ook heerlijke NORMALE yoghurt met musli en fruit. Niet van dat zure dunne spul maar echte dikke yoghurt.
Komen we daar aan, zijn ze net gesloten! Shit! Maar door de charme van Jesse en Bram, deden de dames de deur weer open en kregen we alsnog onze yoghurt! Lief toch?

Afscheid genomen van Bram en Kamilla en toen de taxi ingestapt. Ik heb nog nooit zo'n taxichauffeur meegemaakt! Hij had er zin in! Chiel en Jesse kregen allerlei tips over waar de beste massage salons waren(voor geinterresseerden...Macao!)"they are realy good in trio's!", dat je moest genieten van het leven, en dat hij een verwoed gokker was. Bij de paarden races! We hebben zo gelachen dat ik echt buikpijn had toen we thuis kwamen.

Vanmorgen scheen de zon weer volop. Jesse en Chiel zijn gaan hardlopen. Buiten! Ben benieuwd hoe gesloopt Chiel straks binnen komt. En Jesse gaat vanavond alweer weg. Naar NL. Wordt ook hoog tijd want die gozer is al 2 hele dagen in HongKong! Hij is net terug uit New York en Boston. En dat is echt te gek! Als je geld wil verdienen moet je er wel wat voor willen doen, toch?! Dat zit hier maar...Dus opstaan met dat luie kadaver, pak die net uitgepakte koffer maar weer, en gaan met de geit!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails