Tuesday, August 19, 2008

Mangrove



Onze tweede trip in Vietnam ging naar het noorden. Naar het Mangrove woud. Daar zouden we per boot naar een oud Vietcong legerbasis gaan daar gevestigd is. Tegelijkertijd zouden we de aapjes en krokodillen bezoeken op Monkey Island.

De trip erheen was al geweldig. Vanuit de stad op een ferry en toen 70 kilometer over een weg die vol met gaten en bulten was. Ik dacht even dat mijn nieren op de hoogte van mijn oren zaten bij aankomst. Maar je krijgt zo wel een beeld van hoe Vietnam eruit ziet.

Toen we aankwamen bleek dat de aapjes en krokodillen allemaal in een soort van dierentuintje zaten. De lokale schoolklasjes hadden er een excursie en verder zag je eigenlijk geen buitenlandse toeristen. De aapjes kregen zoete aardappels gevoerd en het museumpje wat erbij zat, was echt een lachertje.

Ze waren er aan het verbouwen. Ergens lag nog een schedel die naar zeggen van de gids wel 2000 jaar oud was, maar in een kastje lag die vies was en alleen maar stof ving. Wij liepen gewoon tussen de bouwvakkers door, moesten springen over vers aangelegd cement en de wc die erbij zat....hmmm...ik heb het maar even opgehouden....

Het bezoek aan de legerbasis vond ik wel heel bijzonder. Hutjes die gebouwd waren op de wortels van de bomen. Er was ook een oud-vc-strijder, dik in de 60 jaar, die daar uitleg kwam geven over hoe er geleefd was en hoeveel us-soldiers ze wel niet hadden omgebracht.

Na de boottocht zouden we gaan lunchen aan het strand. De gids vertelde dat we daar lekker een paar uur konden doorbrengen. Zwemmen in de oceaan of in het zwembad wat erbij zat. Dat zou heel fijn geweest zijn ware het niet dat wij niets van dit uitstapje wisten, dus ook geen zwemkleding bij ons hadden. We hebben wel geluncht maar de gids verteld dat we dan maar naar het hotel terug wilden. Geen probleem zei hij.

Eenmaal in de auto draaide de gids zich om. Of we misschien zin hadden om een bijzondere tempel te zien. Dat was maar 5 kilometer verder. Tuurlijk.
Het was een "walvis-tempel". Wauw. Dat lijkt me heel bijzonder. Ik had gelijk een beeld voor ogen van een skelet van een walvis die opgesteld zou staan voor een tempel. Dat de ribben een soort van poort zouden vormen die je de tempel binnenleidt. Volgens de gids werd deze walvis aanbeden omdat hij ervoor zorgt dat er genoeg vis om te vangen. Nou we zijn benieuwd!!



Niets is wat het lijkt in Vietnam. Zo ook de walvis-tempel. We reden een piepklein dorpje in. De weg was zo slecht dat ons busje buiten het centrumpje moest blijven. In de bloedhitte een stukje lopen. We zagen een winkelstraatje en een marktje. Waar is die tempel dan??
Achter de markt zagen we een gebouwtje. We liepen naar binnen en daar was een grote plexiglas bak met daarin ....jazeker....het geraamte van een walvis!

Het verhaal gaat, dat de walvis in de modder lag voor de kust. Ze hebben geprobeerd het beest te redden maar helaas. Nu is hij de beschermheilige van het dorpje en op 16 augustus hebben ze feest. De dorpelingen hebben 16 augustus uitgeroepen tot de verjaardag van de walvis en elk jaar hebben ze 3 dagen lang feest.

Hierna zijn we naar het hotel terug gegaan. Het was een hele bijzondere dag!
Morgen gaan we de laatste dag shoppen en sightseeing totdat we naar het vliegveld moeten om weer terug naar HK te gaan.

1 comment:

Unknown said...

Hey mam! alles goed daar met Mrtijn en Linn ook? Hier wel in iig, echt heel veel leuke dingen gedaan, maar dat vertel ik nog wel als ik tijd heb, want nu heb ik telkens maar 10 minuten internet voor 1 dollar. Ik vertrek zoals je weet donderdag weer richting t koude kikker landje :( Maar ik weet niet of Remy de auto weer terug heeft gebracht naar Druten. Zoniet, dan is het wel handig als ik hem ophaal als ik langs Utrecht kom in Nederland. Ik kan alleen neit bellen, een jij wel, ik weet ook neit of Remy nog plannen had met de auto ofzo. maar zou jij hem dat kunnen vragen, en alsjeblieft morgen mij kunnen mailen. Of Anisah bellen, maar die weet hier niets van. Maar ik zou het iig wel heel fijnn vinden als dat kan, dan kan ik Martijn en Linn miss ook ophalen van Schiphol, als ik weet wanneer ze aankomen. Alvast bedankty, en ik bel je zodra ik in Nederland ben! Groeten aan iedereen daar! x Ben!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails