Wednesday, August 06, 2008

Daar is weer een typhoontje!

Ja hoor, Hong Kong wordt weer geteisterd door een typhoon. Sinds vanmorgen 9 uur is het T8. Op zich valt het allemaal wel mee, maar het huis uit gaan is niet mogelijk. De typhoon komt op 100 km langs Hong Kong. De regen en de wind gieren om het huis met af en toe even een droge periode.

Gisteravond ging Ben nog even naar Paul en Amy om hun computer en internetverbinding te bekijken. Paul heeft z'n hele leven nog geen computer aangeraakt en Amy is ook niet helemaal op de hoogte. Dus Ben in de trein naar Tai Po Market. Vandaar een minibus genomen naar Amy's huis.

Alles ging leuk en was heel gezellig. Nog Thai's gegeten bij de buurman van Amy en om 12 uur 's nachts belde hij naar mij dat hij zo naar huis ging. Amy had een taxi gebeld en om half 1 ging Ben op weg naar TST. Maar bij University werd Ben afgezet door de groene taxi. De groene taxi's mogen Hong Kong niet in, maar omdat het T3 op dat moment was, kwam er geen enkele rode taxi!! En de treinen gaan niet meer na 12 uur!

Ben heeft weer een groene taxi naar Amy genomen, maar daar aangekomen bleek dat de deurbel het niet deed van hun huis en hij had geen telefoon bij zich. De regen en de wind werden steeds erger. Hij had geen andere keuze om bij hun op de stoep tegen het huis aan te schuilen voor de wind en de regen. Pas vanmorgen om 6 uur kon hij een bus nemen naar het treinstation! De zielepiet heeft dus de hele nacht in de regen buiten geslapen als een dakloze!!

Chiel zit op dit moment nog in China maar is al onderweg naar huis. Hij wil onder geen enkele voorwaarde hetzelfde meemaken als een paar weken terug. Tot je knieen in het water lopen en niet bij de trein kunnen komen. Gelukkig maar.

Straks gaan we naar Cynthia om te bowlen. Zij is ook thuis gebleven vanwege het weer. Heel slim en heel gezellig voor ons!

2 comments:

Arlene said...

Arme Ben!!!!

Anonymous said...

Nou Ben, da's me no ook wat, reis je de hele wereled over om "DAKLOOS" te worden, lijkt me niet echt de bedoelling. Maar wel vervelend joh, hoop niet dat je ziek wordt, want morgen vertrek je toch weer naar Anisah?

In ieder geval veel plezier daar.

groetjes, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails