Friday, August 15, 2008

Back Home!

Wauw! Wat een geweldige week was het weer! We hebben heel veel gezien, heel veel gevlogen, heel veel gegeten en heel veel gelachen en heel veel zon gehad!
Gisteravond om half elf zijn we geland in Hong Kong en Martijn stond ons op te wachten in de arrival hal! Da's weer eens wat anders, hihi.

We hebben een mega aantal foto's en filmpjes gemaakt dus ik ga echt voor de aankomende periode meerdere verhalen en foto's plaatsen. Het lukt echt niet alles in 1 hoofdstuk te vangen. Dat maakt een week lang geen blog posten weer helemaal goed!

Cambodja:
Vrijdagmorgen vroeg zijn we naar het vliegveld gegaan. Nog een beetje dikke ogen van de avond ervoor en lichtelijk gebrek aan slaap. Maar who cares! We gaan lekker op vakantie.

We zijn gevlogen van Hong Kong naar Ho Chi Minh (duur 2.20 uur) en vandaar door naar Siem Reap (1 uurtje) in Cambodja. Ik had echt geen idee wat ik kon verwachten maar de eerste indruk zag er goed uit!

We hadden een transfer van het piepkleine vliegveldje naar de stad. Er stond al een lachende Cambodjaan met een bordje bij de aankomsthal (lees hekje) Honig, Michiel Adriaan. Het busje reed langzaam maar zeker de stad in. Nou ja stad... ik denk dat Druten groter is! Het viel me trouwens wel op dat iedereen zo relaxed is!

Ze rijden niet hard, iedereen doet maar wat, ze lachen allemaal, ze hebben geen haast en de bedelaars die we zagen zijn niet vervelend. Heel anders dan in ShenZhen bv. of zoals in Indonesie. Wat ze wel hebben is dat vervelende zeikerige stemmetje als ze bedelen: Maaammmm...you buyyyyyy...you give moneyyyyy.....Maar ze zijn heel vriendelijk!

Het busje stopte bij de rivier die Siem Reap in tweeen splitst bij een koloniaal laag gebouw, vol met donker hard hout en prachtige grote kleien potten met tropische planten erin. La Residence D'Angkor. Wauw.....

Een dame in traditionele kleding wachtte ons op en we werden naar de incheck balie gebracht. Het zag er prachtig uit! Denk aan een traditioneel koloniaal gebouw.... zie je het voor je? Nou zo zag het eruit!

De koffers werden naar de kamer gebracht, via de loungelobby waar rieten zitjes stonden, langs het zwembad met hardhouten ligbedden en een wit matrasje met verse orchideeen die op het tafeltje stonden. Linn keek me aan met glinster oogjes. "Ziet er goed uit mam!"

Toen ging de deur open...yes! Ook dat ziet er goed uit! 3 Bedden op een rijtje, met sneeuwwitte lakens, orchideetjes, hardhouten teak meubilair, balkon met uitzicht op de rivier en een super badkamer! Er stond een bad van steen, en die was zooooo groot dat je met gemak een rondje kon gaan zwemmen in de badkamer!!!

Eerst maar even bijkomen, de zooi uitpakken en dan eten! We hadden al gehoord van Irma en Jos (die waren 1 week eerder naar Siem Reap geweest) dat we naar Pubstreet moesten gaan. Daar zijn leuke restaurantjes en barretjes. En dat hebben we gedaan! Bij het Khmer Family Restaurant. Zaalig gegeten en het kost geen drol! Daarna hebben we nog bij een tentje gekeken naar de opening van de olympische spelen en hebben we genoten van tropische cocktails.
En omdat iedereen die hier naar toe gaat, de tempels wil bezoeken en gaat backpacken of een culturele reis gaat maken is er 1 groot voordeel! GEEN oude dikke westerse mannen met jonge aziatische meisjes of jongetjes!!!
Wat een opluchting en dat maakt de sfeer in Siem Reap stukken relaxter dan b.v. Bangkok.

2 comments:

Arlene said...

Fijn dat jullie weer terug zijn en we kunnen meegenieten van alle verhalen,ik miste jullie al!!
Ziet er trouwens heel aantrekkelijk uit allemaal!!
XXX Arlene

Anonymous said...

Ha lieve familie,

Leuk dat jullie er weer zijn en wat een prachtige foto's weer.

Geweldig bedankt dat ook wij een kijkje kunnen nemen in de wondere wereld van Aziƫ.

Liefs en dikke knuf,
Lody

PS: Linn en Martijn veel plezier nog in HK samen.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails