Friday, August 29, 2008

Chiel is back

Chiel is vanavond weer thuis gekomen! Gezellig. Hij heeft weer 3 dagen doorgebracht in zijn hotelletje in Shenzhen. De fabriek staat helemaal buiten Shenzhen maar gelukkig is er een hotel vlak bij. Typisch Chinees.

Tegenwoordig studeert Chiel ook in de avonduren "chinees". Met zijn I-pod op en zijn boek in de hand, probeert hij de chinese taal te doorgronden. Nou ik heb het al lang opgegeven...
Maar goed als hij terug komt van het werk, brengt hij zijn tas naar de kamer, gaat naar beneden, besteld een colaatje en eten (wat heel slechts is by the way), en tijdens het wachten leert hij chinees.

De dames van het hotel hebben dat een tijdje aangezien en vinden dat reuze interressant. Met resultaat dat Chiel nu steeds 4 serveersters aan zijn tafel heeft zitten die hem de chinese uitspraak leren en oefenen en Chiel leert hun weer Engels!

En het werkt! Ben zeer onder de indruk van alle woordjes die hij al kent. Chiel's chauffeur van het kantoor in Shenzhen probeert Engels te leren en dus ook in de auto naar de fabriek, hotel, leveranciers en de ferry, kan hij zijn engels oefenen en Chiel zijn chinees. Hij kan al in het chinees tegen de chauffeur vertellen waar hij heen wil! Niet slecht toch?

1 comment:

simone said...

Chapeau, chiel is niet niks, komt een simpel mens niet helemaal uit!!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails