Wednesday, June 03, 2009

Business Class

We staan bij de incheckbalie op het vliegveld. De dame achter de balie bekijkt onze papieren en tegelijkertijd zoekt ze in de computer naar onze namen. Een glimlach verschijnt op haar gezicht als ze onze naam zegt..."mevrouw en meneer Honig?" Ja, dat zijn wij... "Heeft u misschien al op de online check- inn gezien dat er plaats veranderingen zijn opgetreden?" Nee, dat hebben we niet gezien... Het blijft stil...

...Haaalejula! Haalejula! Haleluja! Haleluja! Haaaleeeheeejuuulaaa! ...We horen engelen zingen!

Onze boardingpassen worden opnieuw afgedrukt. Samen met de lounge-invitations. We zien hoe de blauwe stickers met "Priority" aan onze koffers worden gehangen. Onze koffers rollen de band op om vervolgens achter de balie te verdwijnen. We kijken ze na totdat ze uit het zicht zijn verdwenen.

Bij de gate staat een mensenmassa voor de laatste security check te wachten om te boarden. Het bordje waarop staat 'Economy links/ Business en Marco Polo members rechts' staat voor de balie. Links staat het vol met ongeduldige mensen, rechts staat nog helemaal niemand!

We lopen naar voren en gaan naar RECHTS. De mensen kijken ons vol met afgunst maar toch ook met ontzag aan. Er wordt wat gefluisterd. We mogen als eerste door de security check en dan verteld de beambte dat we helemaal vooraan mogen wachten. Achter het rode koord!

Dit keer hoor ik trompetgeschal...

De schuifdeuren gaan open en we lopen over het enkelhoge tapijt de slurf in...Haleluja...Bij de ingang staat de stewardess. "Welcome!" lacht ze vriendelijk. We laten onze boardingpassen zien. "Welcome, mr & mrs Hong! It's upstairs!"...Haaaaleeheeeluja...

We lopen de trap op en kijken nog 1 keer achterom. Het trompetgeschal is verstomd en heeft plaats gemaakt voor een strijkorkest van tenminste 30 violen. De muziek zwelt aan...

Mensen, sterkte daar beneden in de been-krampen-klasse!
....HALLEEEHEEELUJAAAAA!!!....

4 comments:

Anonymous said...

Nou,... ik ben benieuwd of Miss Prenger net zo lucky is.... ;-)

Daar moet ik toch iets meer vliegmijlen voor maken, ben ik bang!

Liefs,
Irma

Sanne said...

Oh heerlijk... Geniet nog maar even lekker na ;-)

Yvon said...

Maarre... hoe werkt dat dan met de tv-schermen? Die staan zo wel in een hele rare hoek;-)) Die kan je toch wel draaien?? Zal vast een stomme vraag zijn... Niet voor niets bussinessclass!!

Hoe heeft je rug het gehouden, Ans??

Liefs uit een grijs en koud Druten!!

miss honeybee said...

Je kan de tv's uitklappen en dan staan ze haaks op het muurtje! De leeslampjes zitten in het muurtje tegenover de tv, dus je hebt geen last van mensen die toch willen lezen qua licht. en de stoelen gaan echt helemaal plat. Dan vormt het samen met het voetenbankje voor je en de ruimte achter de stoel, 1 groot bed!

Met de rug gaat het nog steeds niet echt lekker. Ik loop een beetje krom nu. Maar dat kwam niet door die stoelen hoor!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails