Thursday, June 25, 2009

Vegeti, vegeto, vegetarisch!

Hongkong staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes. De Peking eend hier smaakt beter dan in Peking bijvoorbeeld. Het Indische eten bij onze huis indo is stukken beter dan in Indonesiƫ zelf. En dat zijn 2 voorbeelden die ik hoogst persoonlijk heb ondervonden!

Gisteravond heb ik een ander culinair hoogstandje geproefd! Samen met Mark en Wytske ben ik naar Mongkok afgereisd om vegetarisch te eten. Volgens hun het beste vegetarische eten in Hongkong. Dat wilde ik wel eens meemaken.


Oude mannetje die dammen met voorbijgangers in Mongkok.

Ergens op de vijfde verdieping in hartje Mongkok was dit restaurant gevestigd. We liepen achter Mark aan die al hartelijk verwelkomd werd door de baas. "Hello mister Mark!" We kregen een mooi tafeltje en Mark begon naar hartelust te bestellen. Binnen no time kwamen de eerste gerechten op tafel en toen kon het smullen beginnen.Echt waar, als je niet zou weten dat dit een puur vegetarisch restaurant zou zijn, dan weet ik zeker dat je het verschil niet zou proeven! Het was super lekker en wat opviel was dat de vlees en visgerechten niet van tofu waren gemaakt maar van champignons! Z a l i g!!!

Elk gerecht smaakte echt naar wat het moest voorstellen. De gestoomde vis op z'n Thais klaar gemaakt, de spare ribs met zoet/zure ketjap saus, de kip met pindasaus, de zoetzure varkensvlees en de Singapore noodles. De textuur van de gerechten waren echt zoals het zou moeten zijn! Ik stond verbaasd!En een bijkomend voordeel is dat je je niet verslikt in een kippenbot of graat! Dat hebben ze nog net niet nagemaakt. Dit restaurant wordt zeker een van mijn favorieten!
Een avondje zonder vlees of vis..."dat breekt zo lekker de week!"...Toch?!

6 comments:

Vegetarian Chinese promotor said...

Vegetarisch Chinees HEEEEEEEEEERST!!! (Ik krijg alweer trek nu...)

Familie van Mierlo said...

Hahaha, misschien moet je een doggiebag hiervan meenemen naar mijn vriendin Julia :)

Anonymous said...

Ziet er heerlijk uit en natuurlijk wil ik dat over een paar weekjes ook proeven!!!!! en dan peking eend, dim sum, naar de huis-indo als ik dit schrijf loopt het water reeds in mijn mond. Nou ja, nog maar even.

Lody

Anonymous said...

Oja, klinkt heerlijk..als alles van champions is gemaakt, mag je mij passeren hahaha, dan heb ik liever dat zwarte slijmerige ding dat ze van de bodem van de oceaan hadden gehaald. Denk ik. Nog een weekje!!!!! :D:D:D

Groeten Ben!

Anonymous said...

Hallo,
leuk berichtje. Wij zijn net in HK aangekomen en ben op zoek naar goede vegetarische restaurants hier. Weet je nog het adres van dit restaurant?

thanks!
Henk

Ans said...

Hallo Henk! Welke Henk ben je?

Het restaurant heet M-Garden, 6D Grand Tower, 639 Nathan Road, Mongkok
telefoonnr.: 27873128

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails