Tuesday, June 30, 2009

Fa Yuen Streetmarket


Het is weer dinsdag en Chiel is vanmorgen vertrokken naar China. Ik heb volgens mij hem wel horen douchen maar daarna ben ik weer ik slaap gevallen. Toen ik m'n ogen opnieuw open deed was het al half negen! Een nieuwe dag met nieuwe kansen!

Ik heb de was in de machine gegooid, de plantjes water gegeven, de afwas gedaan en toen koffie gezet. Sanne zou langs komen voor een bakkie troost. De afgelopen weken had ze visite uit NL gehad en nu was iedereen weg. Het was gezellig en we hebben lekker zitten praten over van alles en nog wat.

Toen Sanne weer naar huis ging, ben ik naar mijn favo-marktje gegaan in Mongkok. De Fa Yuen Streetmarket. Je kan er van alles kopen, van bananen en home made noodles tot en met nep-crocks en bollen wol. T'is lekker slenteren daar en je ziet altijd wel iets waar je niet zonder mee kan!

Ik zag ook de beruchte water-noodles! Zo'n piepschuim ding waarmee je kan hangen in het water. Een tijdje geleden zocht Wytske er eentje en dan heb je geen idee waar je die dingen zou kunnen kopen. Nu zag ik om de winkel zo'n beetje, van die noodles hangen aan het plafond. Nou ja, voor de volgende keer dan maar...

Nadat ik alle winkeltjes en marktkramen uitvoerig had afgestruind, verse groentensap had gedronken en toch maar die sjaal had gekocht in die prachtige blauw/groene kleur die in mijn persoonlijke kleurenwaaier stond, een tros bananen en een zak vol sappige lychees in de tas had gestopt, was het tijd om naar huis te gaan.

En toen kwam ik langs een piepklein bakkertje waar ze de meest geweldige broodjes verkochten. Van die typisch chinese broodjes die er altijd lekkerder uitzien dan ze eigenlijk zijn. Van die broodjes waar de meest ranzige vullingen inzitten, maar die er zo schattig en leuk uitzien!

Een Chinese hotdog en een koikarper met tonijn vulling...Yammie!

Ik kon het niet laten en ben naar binnen gegaan. Ik ga echt voor de bijl in zo'n winkeltje. Niemand praat engels om mee te beginnen en de locals struikelen over elkaar om als eerste zo'n broodje te pakken. Ik heb er ook een paar gekocht om foto's van te nemen. Gelukkig waren ze super goedkoop. Ik geloof dat de duurste 3 hkd was, dus ook al smaken ze nergens naar, ik heb toch weer wat leuke foto's er aan over gehouden!


Een egeltje met zoete rodenbonenpasta en een Lotusbloem met lotuspasta...

2 comments:

Sanne said...

Het water loopt me in de mond bij die koikarper!

Kleurenwaaierfan said...

Wat een prachtige broodjes! Ik wil ook wel 'es naar dat marktje. En ze hebben zelfs water-noedels, het moet niet veel gekker worden... :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails