Friday, June 05, 2009

't Went nooit!

Ok. We wonen hier nu zo'n 5 jaar en zo ondertussen kennen we het klappen van de zweep wel, zou je denken...maar nee, sommige dingen wennen nooit!

Zoals b.v. de mensenmassa die hier dagelijks voorbij huppelt, rent en sloft. De ene chinees is zo snel, dat je alleen een lichtspoor achter hem aan ziet gaan en de volgende is zo vreselijk traag dat je bang bent dat z'n hart ermee is opgehouden. Of je loopt (eindelijk) in een normaal tempo, dan stoppen ze ineens! Zonder aanwijsbare reden staan ze stil. Alsof hij ineens bedenkt "wat moest ik hier ook alweer doen?"

En het went nooit, dat mijn Pakistaanse vrienden mij 85.000 keer dezelfde stomme vraag stellen op Nathanroad. Zoiets als "You want tailor suite?", wat denk je zelf nou? Neeeeheeee!!!
Nog erger is dat ze aan het praten zijn aan de mobiele telefoon en ineens keihard in je oor roepen terwijl je ze passeert, "COPYWATCH!" En dan vervolgens weer doorgaan met hun telefonische gesprek. Ze wachten niet eens op antwoord!

Maar ik denk dat het weer wel op nummertje 1 staat, van dingen die nooit wennen.
Totdat we naar NL gingen, was het hier prachtig zonnig weer. Graadje of 23 en een hele lage luchtvochtigheid. Niets bleef plakken. Toen gingen we naar NL en het weer was wederom prachtig. Soms iets te koud naar mijn gevoel, maar mooi zonnig weer. Graadje of 19 en niets bleef plakken.
Toen kwamen we naar HK...terwijl we het vliegtuig uitstapten hadden we al door hoe benauwd het was. En dat was binnen! We liepen naar buiten naar de taxi standplaats en toen gebeurde het; alsof je een klap in je gezicht krijgt!

Warm, rond de 30 graden en super benauwd en klam weer! Pffff...Kijk, op zich ben ik een voorstander hoor van dit weer, maar deze keer hebben we niet langzaam kunnen wennen aan het oplopen van de temperatuur en de klammigheid. T'is net of je een natte lap over je heen gegooit krijgt. Naar de sauna gaan hier in HK is ook weg gegooid geld. Je kan het gratis en voor niets buiten krijgen!

Alles wat je aandoet is per definitie TE VEEL! De airco's staan weer dag en nacht te snorren. Als je wakker wordt dan lig je in een plas. Maar t'is niet alleen voor de hoge temperatuur, t'is ook omdat alles in huis vochtig wordt. De wc-rollen hangen ineens dubbeldik op de wcrolhouder, de tijdschriften plakken aan elkaar vast en het ruikt muf is huis. Dit keer niet omdat we roken want we zijn allebei gestopt (!) maar door het vochtige weer. En de ramen open zetten om te luchten, is water naar de zee dragen.

Ik heb mezelf maar eens op een (ver)wenprogramma gezet. Straks koffie drinken op de Avenue of Stars met de Libelle, dan lunchen met Chiel, vanmiddag koffiedrinken op het dak van Elements met Sanne, en vanavond een biertje doen met Paul en Amy en Jos natuurlijk.
Zwaar? Jazeker! Het is allemaal in de buitenlucht gepland!

1 comment:

Arlene said...

Ja dat is weer even wat anders he.Hier is het weer onbestendig weer,soms zonnetje,dan weer bewolkt en regen,veel erger is dat het wel 10* kouder is dan vorige week!Dus hoewel klam geniet er maar van ,van die warmte.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails